To do lista a bekuckózós hétköznapokra

Ősszel sokan kezdik el szeretni és élvezni az időjárás változását és átélni az évszak varázsát. Az őszi hónapok a kellemes hűvös, a színpompás levelek és az izgalmas események jegyében telnek. Mindenki találhat magának megfelelő hobbit és aktuális kedvenceket, ez a hónap szólhat az új kezdetekről is. Sosincs késő belekezdeni olyan dolgokba, amikre régóta vágyunk/ vágytunk. Míg nyáron tomboltunk és napoztunk, addig ősszel belevethetjük magunkat az újdonságokba. Íme itt van egy To Do lista, ami segít ötletet adni, így bátran csemegézhetsz belőlük!

✔Az egyik legkedveltebb őszi hobbi az erdei séták vagy túrák. Az aranyló levelekkel és a friss őszi levegővel teli erdők elképesztően szépek és nyugtató hatással vannak az emberre. Az erdőben sétálva megfigyelhetjük az állatokat, gyűjthetünk különleges terméseket vagy egyszerűen csak megcsodálhatjuk a természet szépségét. Az ilyen túrák kiváló lehetőséget jelentenek arra, hogy friss levegőn mozogjunk és megszabaduljunk a mindennapi stressztől.

✔Egy másik izgalmas őszi hobbi a fotózás. Az őszi táj varázslatos színeket és kontrasztokat kínál, ezek fantasztikus fotók készítésére adnak lehetőséget. Az aranyló falevelek, a színes virágok és bokrok és az őszi naplementék mind-mind olyan témákat jelenthetnek, amelyek magukkal ragadják a figyelmet. Ha szereted a fotózást, akkor az ősz ideális szezon a kreatív képek elkészítésére.

✔Eljött a barkácsolás ideje! A hideg estéken vagy hétvégéken bemehetsz a legközelebbi hobbi boltba és beszerezheted a kellékeket és az eszközöket. Ha hazaértél akkor elkészítheted a saját őszi dekorációidat. Üdvözölheted az őszt a saját készítésű koszorúval az ajtódra, asztali vagy fali képeket is csinálhatsz. A barkácsolás nem csak szórakoztató, de büszkeséggel tölthet el, amikor látod a végeredményeket melyeket a saját kezeiddel alkottál meg.

✔Az ősz másik legjobb része természetesen az ételek! Az őszi menüsorok gazdag ízekkel és csábító illatokkal hívogatnak minket. Az egész otthonunkat betölti a sültek illata, az almakompót fűszeres illata és a sütőtökös pite ínycsiklandó aromája. Az őszi ételek közé tartoznak még a forró csokoládé ízei, a sült gesztenyék és a töltött káposzta variációi. A hidegebb napokon semmi érhet az isteni finom ételek és sütemények nyomába.

✔ Gondoltál már arra, hogy elkészítsd a saját lekvárjaidat vagy befőtteidet? A piacokon kapható gyümölcsök, például az alma, a körte vagy a szeder tökéletes alapanyagok a házi lekvárok és befőttek elkészítéséhez. Szánj rá egy délutánt a konyhában töltve, hiszen az illatos lekvárok elkészítése igazi örömforrás lehet a számodra. Amikor szükséged lesz lekvárra, jó érzés lesz felnyitni a fedelét és beleszippantani és megkóstolni az isteni finom alkotásodat.

✔A sportról se feledkezzünk meg! Az őszi időjárás tökéletes lehetőséget kínál a túrázásra, biciklizésre vagy futásra a friss levegőn. Végre nem kell 40 fokban izzadni és állandóan szomjazni, így egy hűvös őszi reggelen a legjobb kocogni a közeli parkokban vagy az utcán. (Persze, ha nem akarsz még annyira bekuckózni a nappalidban.) Nemcsak a léleknek tesz jót, hanem az immunrendszerednek is, ebben a vírusos náthás szezonban erősebbé és ellenállóbbá válhatsz, ha eleget mozogsz.


✔Ez az időszak tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy belekezdjünk egy új nyelv tanulásába vagy megerősítsük a már meglévő nyelvtudásunkat. Az otthoni kényelemben vagy egy nyelviskolában részt vehetünk különböző tanfolyamokon, de a nyelvtanulás csak akkor válik igazán élvezetessé, ha alkalmazzuk is a mindennapi életben. Ezért válasszunk olyan úticélt, ahol hasznosítani tudjuk a már meglévő nyelvtudásunkat. Sőt az is lehet, hogy az út során új barátokat is megismerhetünk.

✔Nemcsak nyáron mehetünk fesztiválokra! Októberben indul ez igazán az őszi szezon. Sörfesztivál, kürtöskalács fesztivál vagy palacsinta fesztivál. Nem is beszélve a bor fesztiválokról! Jobbnál jobb programok várnak rád Magyarországon vagy külföldön egyaránt. A blogon hamarosan jövök programajánlóval, itt még nem lövöm le a részleteket. :)

Remélem, hogy ez a cikk inspirációt nyújtott számodra az őszi hobbik és az ínycsiklandó ételek iránt. Ne hagyd ki az őszi varázst,gyere és fedezd fel az ezzel kapcsolatos élményeket!