Így lett Justin Bieber háttértáncosából híres énekesnő. Tate McRae

Mindössze 17 éves volt Tate McRae, amikor jelölték a VMA-ra a legjobb zenei együttműködés kategóriában. Akkor lépett fel Justin Bieber-rel a gálán, és szerzett elismerést háttértáncosként. Napjainkban igazi szupersztárrá avanzsált és sorra ontja ki magából a világslágereket. Többek között szerepel a Greedy és az újonnan megjelenő Exes című száma. Tate számára nincs megállás, hiszen hamarosan megfog jelenni a második nagylemeze, ami a Think Later címre kereszteltek. Az énekesnő elárulta, hogy a legújabb dalát (Exes) Britney Spears inspirálta, akire felnéz és tisztel. Tate elmeséli a zene iránti szenvedélyét és azt is elárulja hogyan írja a saját dalait, ha kezébe veszi a hangszereket. Már 20 évesen olyan zenei karriert tudhat a háta mögött Tate McRae, hogy azt hiszed régóta a pályán van. Először a The Ellen Show-ban kezdte táncos karriejét, utána pedig Justin Bieber háttértáncosaként dolgozott. Harmadik helyezettként végzett a So You Think You Can Dance című műsorban. 2017-ben döntötte el, hogy zenével szeretne foglalkozni. Elkezdett Billie Elilish-el dolgozni és bejutott a You Broke Me First című dala a legjobb 10 közé. Ezután pedig VMA jelölést kapott, olyan sztárok mellett mint Doja Cat vagy Lewis Capaldi. Tate zenei karrierje mesébe illően indult: Youtube-ra töltötte fel a dalait és a táncos felvételeit. Egyre többen felfigyeltek rá, míg végül aláírt egy lemezszerződést az RCA Records-hoz. (Ennél a kiadónál dolgozik Miley Cyrus és Britney Spears) Avril Lavigne óta nem volt ekkora szupersztár, mint Tate, hiszen Ő is kanadai származású.

Melyik évben döntötted el, hogy énekesnői babérokra szeretnél törni?

2019-ben jött egy mélyrő jövő érzés, hogy énekelni szeretnék. Mivel a tánc világa nem állt messze tőlem, mindig is imádtam szerepelni. Amikor bekerültem a média forgatagba, akkor egyre erősebb lett a késztetés, hogy énekelni szeretnék. Így bevonultam egy stúdióba magammal vittem pár dalszerzőt és elkezdtünk dolgozni. Édesanyámnak van egy tánciskolája, ahol mindig táncolok, és onnan szoktam elindulni stúdióba dolgozni. Úgy érzem szabadkezet kaphatok a zenei alkotásban, mivel saját magam írom a dalaimat, és amikor készen vagyok rögtön összeállítok egy koreográfiát.

Mi volt az első zenei album, amit először vásároltál?

Katy Perry munkássága nagyon tetszik, imádom a dalait! A legnagyobb kedvencem az I Kissed a Girl. Akkor még nagyon fiatal voltam, amikor kiadta. Annyira aktuális volt, amikről énekelt, teljesen magába szippantott. Ahogyan teltek az évek magával ragadt az R&B és a rap világa is. Mostanában The Weeknd-et, Post Malone-t és Jessie Reyez-t hallgatok.

Azt hallottam nem indult egyszerűen az első színpadi fellépésed. Mi történt pontosan?

Mivel sokat jártam fellépni a tánccal, azt hittem rutinos vagyok, hát tévedtem! Amikor elkezdtem turnézni a dalaimmal, minden rendben volt, addig, mígnem a Berlini fellépésen összedőlt a színpadunk! Annyira megijedtünk, hogy azonnal jöttek a szervezők és lefújták rendezvényt. Közben kiderült, hogy a mikorofon és a hangtechnika is tönkrement…

Mikor volt az első fizetésed énekesként?

Amikor kiadtam az első dalomat a Tear Myself Apart-ot az RCA kiadó gondozásában. Olyan jó érzés volt, hiszen sokat dolgoztam rajta. Nagyon büszke vagyok az első kiadott dalomra! Billie Ellish és Finneas segített a közreműködésben. Annyira felfoghatatlan volt a számomra, hogy sikerült az első munkám!

Mi volt a leghaszontalanabb dolog amire költöttél?

Ha hiszed, ha nem utálok vásárolni. Olyan rosszul megy nekem, hogy egyszerűen nem megy a ruha vásárlás vagy a cipő kiválasztása. Inkább az Anyukámmal vagy a barátnőimmel megyek a plázákba. Egyedül semmiképpen se, viszont egyszer sikerült vennem egy szép gyűrűt, ami nagyon jó vásár volt. Néha úgy érzem a sok munka után megkell jutalmaznom magam, hiszen megérdemlem.

Melyik az a dal, amire azt mondod: bárcsak Te írtad volna?

Conan Gray-Heather című dala! Olyan őszinte és mély érzések vannak benne, hogy azt kívánom bárcsak én írtam volna! Van egy másik szám is a 24kGold feat Iann Dior-Mood című száma, nem vagyok rapper, de nagyon beteg szám lett! Annyira imádom, bárcsak a sajátom lenne! Néha úgy érzem lakozik bennem egy rapper, ki tudja talán egy nap kijövök egy rapszerzeménnyel.

Ki volt az első énekes/ énekesnő, akivel először találkoztál?

Justin Bieber! 12 éves koromban történt, amikor felkért táncosnak a Puspose turnéjára. Persze előtte válogatásra kellett mennem, hogy bejussak oda. Olyan jól táncoltam, hogy bejutottam a legjobbak közé! Rohadt menő volt Justin Bieber táncosának lenni, hiszen nagy rajongója vagyok!

Mi volt az első rosszindulatú pletyka Rólad?

Voltak időszakok, amikor kábítószer fogyasztással vádoltak. Azt mondták, más vagyok, mint amilyennek mutatom magam. Aztán jöttek a gyűlölet cumanik és elkezdtek szétszedni a médiában. A legelkeserítőbb talán az volt, amikor létrehozták a gyűlöletoldalakat. Folyamatos támadásoknak voltam kitéve, nagyon stresszes volt. Nem igazán tudtam ezzel mit kezdeni, visszavágni? Minek? Annyi minden van ami lefoglal, hogy nincs időm ezekkel a hülyeségekkel foglalkozni.

Ki az a személy, akit elsőként felhívsz ha baj van?

Anyukámat hívnám, ha bajba kerülnék. Olyan erős kötelék van köztünk, hogy bármi történik velem elszoktam mondani neki. Mindig tudja hol vagyok és mit csinálok. Jó tanácsokat ad és mindig meghallgat engem. Órákig szoktunk sztorizni egymásnak, mint két barátnő.