Rengeteg kísérletezés után íme itt van egy szuper PadThai recept! #ohmyyummy

Talán egy évvel ezelőtt találtam ki, hogy elkészítem házilag a padthai-t. Az interneten keresgéltem recepteket, mindegyiket kipróbáltam, mégis azt éreztem még mindig nem az igazi.... Imádunk a Padthai Wok Bar-ba enni, de mivel nagyon drága, így havonta egyszer szoktunk járni. Sajnos a babcsíra kevesebb rajta és a lime-ért is fizetni kell.. Akkor határoztam el, hogy megpróbálkozok a házi készítésű padthai-jal. Havonta egyszer szoktam csinálni ebből a fincsi kajából, mivel itthon van egy jó kis wok edényem, nyert ügyem van. :D Sokáig kerestem a tökéletes szójaszószt, míg végül rátaláltam egy magyar youtuber lány által ajánlott Chin-Su márkájú szójaszószra. Kicsit drága, de sokáig bírja és csak a padthai-hoz szoktam használni így nagyon megéri. Amikor kifőzöm a tésztát ezzel szoktam jól átkeverni, hogy ne ragadjon össze a tészta. Tudom, hogy már most kezdtek megéhezni: ne aggódjatok itt van egy nagyon jó bevált recept, amit nyugodt szívvel osztok meg veletek. A receptet egy oldalról hoztam: https://izzel-lelekkel.hu/pad-thai-recept-phuketrol Ez a tuti és nagyon jó! :) Azért leírom hogyan csináltam.

Először kifőztem a tésztát és közben felvágtam egy nagy fej hagymát. Kb. 5 gerezd fokhagymát is felszeleteltem. Amíg a tészta 4 percig főtt, addig egy serpenyőben megpíritottam egy másik fej hagymát kis olajon és hozzá raktam a fokhagymát is. Nem kellett nagyon píritani csak puhára sütöttem és amikor úgy láttam, hogy jó lesz hozzá öntöttem a leszűrt tésztát. A tészta vizét nem öntöttem ki! Mindjárt megtudod miért. Amikor a tészta is jó lett és egy kicsit megpirult akkor félre tettem a tűzhelyről. Utána a húst is odaraktam a wokba jól befűszereztem előtte (Kotányi Bangkoki Curry fűszerkeverék) és áztattam a padthai szószban. (Blue Dragon márkájú egész tasakot elhasználtam) Ajánlott közben jó bőségesen használni a szójaszószt is! Nagyon sokat dob rajta! Amikor készen lett a hús, akkor beleöntöttem a mirelit zöldségeket és a konzerv gombát. A tészta vizével locsolgattam a padthai-t.

Magas hőmérsékleten píritottam mindent és amikor úgy láttam, hogy a csirkehús picit kezd omlós lenni felvertem három darab tojást. Jól felvertem, mintha rántottát készítenék és a wok oldalára toltam a kajcsit. Ezután az edény oldalára csináltam rántottát utána belekevertem a padthai-ba. Majd beleöntöttem a tésztát is. (Isteni szójaszósz fokhagymás illata volt közben!) Egy kis kanál pirospaprikát tettem bele. Gyorsan össze sültek a dolgok, így nem volt más dolgom: elzártam a tűzhelyet és forrón tálaltam. Csurgattam rá fél szelet lime levet, megszórtam babcsírával és egy pohár teával elfogyasztottuk. (ui. meglehet bolondítani píritott hagymával vagy píritott mogyoróval is) Jó étvágyat kívánok!