Rihanna az aranytorkú dalos pacsirta

Volt egyszer egy barbadosi lány, aki úgy beírta magát a nagyok közé, hogy azóta se felejtik el a nevét. Jay-Z segítségével az Umbrella című dalával felkúsztak a slágerlisták élére, és hónapokig uralták a rádiókat. Nem volt olyan adó, ahol ne szólt volna az "ella ella" refrén. Rihanna tehetségével és gyönyörű hangjával egycsapásra rajongókat szerzett, így a népszerűsége elég gyorsan megnőtt. Az évek során vele együtt nőttünk fel és szemünk előtt vált két gyermekes édesanyává. Rihanna pár évre eltűnt, de az utóbbi két évben fel-fel bukkant egy-két dal erejéig. Albumot ugyan nem, de kislemezeket sorra ontja magából és ennyi év után is sikert-sikerre halmoz. Belekóstolt a divattervezésbe is, végül megszületett a saját fehérnemű márkája a Savage X Fenty.

Rihanna 2005-ben tört be a zenei palettára debütáló albumával, a Music of the Sun-nal. Az album sikere után sorra jöttek az újabb kiadványok, mint például: A Girl Like Me (2006) és a Good Girl Gone Bad (2007). Az utóbbi albumról származó Umbrella című dal, amelyben Jay-Z is közreműködött, világszerte hatalmas sláger lett és Rihanna egyik legismertebb számává vált. Az évek során Rihanna sokszínűsége és tehetsége számtalan műfajban megmutatkozott. Az R&B, a pop, a dancehall, és az EDM zenei stílusokat egyaránt magáénak érezte, és számos különböző stílusban alkotott sikeres dalokat. Kedvelt dalai közé tartozik, mint például a Don't Stop the Music, a Diamonds és a Work.

Karrierje során Rihanna több rekordot is felállított, többek között az ötödik legtöbb Billboard Hot 100 slágerrel rendelkezik az Amerikai Államokban. Emellett számos zenei díjat is besöpört, többek között Grammy-díjat is nyert. A zene mellett Rihanna más területeken is tevékenykedett. 2017-ben alapította meg a Fenty Beauty nevű sminkmárkát, amely azonnal hatalmas visszhangot keltett a szépségiparban. Az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága ennek a márkának az volt, hogy az első sorozatban 40 különböző alapozót hoztak forgalomba, ami lehetővé tette, hogy szinte minden bőrtónushoz illeszkedjen a megfelelő árnyalat. Ez a sokszínűség és befogadás hozzájárult a márkához való pozitív fogadtatásához. A Fenty Beauty egyedi kozmetikumai és az elfogadás üzenete miatt több díjat is nyert, és azóta is folyamatosan bővíti termékkínálatát. A márkához tartoznak például rúzsok, paletták, highlighterek, alapozók, a mai napig ő maga fejleszti a kínálatot.

Rihanna a Savage X Fenty fehérneműkollekcióját 2018-ban indította el, és azóta is rendkívüli népszerűségnek örvend. A kollekció a kényelmet és az önbizalmat helyezi előtérbe, közben különböző stílusokat és méreteket kínál a vásárlóknak. Az önelfogadás itt is szerepet játszik, hiszen a kollekcióban megtalálhatóak a kisméretű és nagyméretű darabok is, és a modellek is különböző testalkatokat képviselnek a promóciós anyagokban. Rihanna célja az volt, hogy a Savage X Fenty kollekcióban minden nő megtalálhassa a számára tökéletes fehérneműt és benne lévő szépségét. Ez a projekt nyilvánvalóan sikeres volt, hiszen a márka villámgyorsan meghódította a fehérneműipart.

Rihanna magánélete mindig is az újságírók és lesifotósok középpontjában volt. Bár a magánéletét igyekszik a nyilvánosság elől rejtve tartani, a szemfüles rajongók és a lesifotósok mindig megtalálják az énekesnőt egy-egy fotó erejéig. Rihanna és A$AP 2020-ban kezdett randevúzni, de még hét évvel korábban 2013-ban bemutatták őket egymásnak. Az idei cannes-i fesztiválon röppent fel a pletyka, hogy titokban összeházasodtak, ezt némileg alátámasztja az is, hogy a férfi folyamatosan a „feleségeként” említi meg Rihannát a koncertjein. Rihanna első közös gyermeküknek 2022. május 13-án adott életet. A kicsi nevére egy évvel később derült fény, aki a Wu-Tang Clan frontembere után az RZA Athelston Mayers nevet kapta. Idén 2023 , újabb örömhírt osztott meg Rihanna a rajongóival: megszületett a második gyermeke. Bár a részletek egyelőre titokban maradnak, a hírek szerint Rihanna rendkívűl boldog édesanyaként.