Réka 3. fejezet

Irina a legjobb barátnő

Pár héttel később amikor véget ért a rehab, még a turné előtt eldöntöttem, hogy végleg kiköltözöm Igor lakásából. Mivel az exem nem volt otthon, ezért egyedül csomagoltam össze. Mielőtt kilépek az ajtón, megállok egy pillanatra és visszatekintek a közös éveinkre. Emlékszem a kezdeti izgalmakra és felfedezésekre, az első csókra és az első együttlétünkre. Bár nekünk is megvoltak a nehéz pillanataink,de szerencsére mindig túljutottunk rajtuk egészen mostanáig. Amikor Igor megcsalt egy másik nővel teljesen összeomlott az életem és nem tudom túlfogok-e jutni valaha rajta.Mostantól egyedül kell boldogulni valahogy. Bár a rehabilitáción sikerült leszoknom az alkoholról, őszintén bevallom néha megkívánok egy kis kortyot. Mivel már teljesen megerősödtem, ezért nem is nyúlok az italhoz többé. Igaz néha vállamra ül a kisördög és huncut dolgokat suttog a fülembe, majd a másik oldalon egy angyal ránt vissza a valóságba, így azonnal leteszek a dologról. Amikor kijöttem a rehabról kaptam egy telefonhívást, hogy folytatnák velem a turnét ezúttal külföldön. Mivel Igor felbontotta velem a szerződést és többé már nem a menedzserem, ezért új ember után kellett néznem. Gyorsan előkaptam a mobilomat és elkezdtem böngészni az interneten. Aztán feladtam egy hirdetést az instagramra és várni kezdtem a jelentkezőket. Pár nappal később egy Luca nevű nő írt rám, hogy érdeklem Őt. Megbeszéltünk egy találkozót és másnap reggel egy kávézóban futottunk össze. -Szóval, megnéztem a munkáidat és eléggé ígéretes előadó vagy. Nem gondolkoztál külföldi karrieren?- érdeklődött a nő. Luca fekete hajú és vékony alkatú szemüveges nő. Nagyon dekoratív és színes egyéniség volt. Az első pillanattól kezdve szimpatikus volt nekem, és nagyon jól kijöttünk egymással. Luca sokkal szigorúbb és körültekintőbb volt a karrieremmel kapcsolatban. Bárhová elér a keze és tele van kapcsolati hálókkal. -De igen. Sokszor álmodoztam már róla.- mosolyogtam rá. A nő belekortyolt a kávéjába és elkezdte nyomkodni a mobilját. -Egy perc. -mondta felmutatott ujjal, majd felállt az asztaltól. Amíg Luca telefonálgatott, addig elkezdtem intézni a költözésemet. Mivel még nem volt saját lakásom, ezért nem tudtam hova is vitethetném a cuccaimat. Aztán kitaláltam, hogy bérelek egy raktárat. Gyorsan felhívtam a srácokat és elintéztem a dolgaimat. Mire végeztem Luca is visszatért hozzám. -Na figyelj. A helyzet a következő. Két fellépésed lesz Barcelonában, majd három Prágában. Mit szólsz? -kérdezte tőlem. Én meg tátott szájjal néztem rá, alig találtam meg a szavakat. -Tessék? Ez komoly?- habogtam. -Kiderült, hogy nemzetközileg is érdeklődnek irántad, szóval semmi akadálya a külföldi turnénak.- jelentette ki. Akkora kő esett le a szívemről, hogy hirtelen megkönnyebbültem. Többek között ez volt minden álmom! Felálltam az asztaltól és átmentem Lucához, hogy átölelhessem. -Köszönöm!- hálálkodtam neki. -Nincs mit!- mondta, majd elengedtem Őt. 

Az utazás előtt szorgalmasan be tanultam a koreográfiát és az új dalokat. Mindent angolul kellett gyakorolnom, mivel a spanyolok nem értik a magyar nyelvet. Annyira izgatott vagyok, hogy nem tudom mihez is kezdjek neki. Napok óta izgatottan pakolászok és szépítkezem. Tegnap elmentem edzeni ma reggel pedig egy táncpróbán vettem részt. Luca szerzett nekem egy életmód tanácsadót, aki szigorú étrendet és napi rutint állított össze nekem. -Egy szupersztárnak bírnia kell a tempót. Hétfőn jóga, kedden tánc, szerdán edzés, csütörtökön pihenés, pénteken edzés. Hétvégén egy kis jóga belefér, de akkor inkább pihenj. Az étkezésre tényleg figyelj oda, mert nagyon fontos, hogy mire elindul a turné formában legyél. Aludj 7-8 órát és igyál sok folyadékot. Az alkoholt messziről kerüld el, mert az csak ront a helyzeten. Ha pedig lelki problémáid vannak, akkor nyugodtan keresd fel Dr. Jesper Alexát. Ő majd a rendelkezésedre fog állni, aki ráadásul a turnéra is el fog kísérni.- sorolta Luca. -Rendben. Köszönöm szépen!- és megöleltük egymást.

Barcelona

A tükörben nézegetem magam és teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel. A stylist olyan dögös ruhát aggatott rám, hogy nem tudok betelni a látvánnyal. Amikor kiléptem az öltözőfülkéből Bence a ruhatervezőm és egyben stylistom, teljesen el volt ragadtatva tőlem. -Ó, szívem! Ez a ruha eszméletlen jól áll rajtad! Imádom!- dicsért meg. -Köszönöm! Imádom a ruhákat, amiket nekem tervezel. -közben megfordultam a tengelyem körül. -Csodálatos!- aztán odalépett hozzám és egy kicsit megigazította a hátamon az anyagot. -Réka! Valaki vár Téged az öltözőben!- kiabált felém Luca. -Máris megyek!- szóltam vissza neki, majd elköszöntem Bencétől és elindultam az öltözőbe. Amikor benyitottam megláttam Irinát, aki a fogasok előtt gyönyörködött a ruháimban. Figyelem, ahogyan magához méregeti az egyik kreációt.-Ejha, valakinek nagyon jól áll ez a ruha! – mondtam a barátnőmnek. -Szia Réka! Hihetetlenül gyönyörű ez a darab! Nagyon irigyellek érte! -köszöntött, majd vissza akasztotta a ruhát a helyére. -Ha végeztem a turnéval odaadom neked oké? -ígértem neki és felé sétáltam. Azonnal átöleltem Irinát Ő pedig viszonozta az ölelést. -Köszönöm! – hálálkodott, majd elengedtük egymást. -Mesélj milyen volt az utad ide felé? Jó kis helyre jöttem turnézni ugye? - kérdeztem tőle, közben leültem a díványra. Irina is követte a példámat és rögtön leült mellém.-Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer eljutunk Barcelonába. Amikor elindultam a repülővel annyira izgultam ide felé menet. Alig vártam már, hogy itt lehessek. Réka! Nézzenek rád! Te pedig szebb vagy, mint valaha! -bókolt nekem. -Köszönöm drágám! Te is csodásan festesz. Mesélj mi újság van veled és Ábellel? -kérdeztem. -Minden rendben van. A nyáron elmegyünk Amszterdamba. Én pedig ősszel kezdem a fősulit. -mosolygott. -Húha! Ez nagyon izgalmas! -lelkesedtem.Hirtelen valaki bekopogtatott az ajtón, majd benézett. -Réka ideje indulni! Mindjárt kezdődik a koncert! -szólt nekem az egyik stábtag. -Köszönöm Ádám! Mindjárt indulok! -mondtam neki és Irinára néztem.-Csajszikám! A koncert után gyere velünk egy kis after party-ra. Oké? -és ismét megöleltük egymást. -Mindenképp! -közben felragyogott az arca.

Budapest

Miután leszállt a gép egyre nagyobb izgalommal vártam az újra találkozást Irinával. A barátnőm megígérte, hogy eljön értem a reptérre. Amikor leszálltam a gépről a tömeggel együtt sodródtam egészen a kijáratig. Elkezdtem nyújtogatni a nyakam és próbáltam kiszúrni Irinát a tömegben. Pár pillanat múlva hevesen integetni kezdtem a barátnőmnek, amikor megláttam. Átverekedtem magam a tömegen és boldogan öleltük át egymást. -Szia Irina! Ó, drágám annyira sajnálom, ami veled és Ábellel történt!- mondtam neki lebiggyesztett ajkakkal. Szia Réka! Sajnos ez van, már úgysem szerettem Ábelt.-sóhajtotta. -Tudok egy jó terápiát hazafelé útra.- kacsintottam rá. Amikor beültünk a kocsiba benyomtuk a zenét és hazáig énekeltünk.

-Anyám! Micsoda lakás! -ámuldoztam amikor beléptünk az ajtón. -Üdvözöllek szerény hajlékomban! -mutatott a nappali felé.-Fogadok, hogy ez a kedvenc részed a lakásban. Annyira gyönyörű! Milyen tágas és világos az amerikai konyhával együtt! Imádom! -dicsértem meg.-Köszönöm! Ez a nővérem lakása volt, és amikor férjhez ment oda adta nekem. -mosolygott. -Te nem vagy éhes? Mert én brutál megkívántam a pizzát! -közben megsimogattam a hasamat. Irina pedig jóízűen felkacagott. -Kitűnő ötlet! Milyen pizzát rendeljek? -kérdezte tőlem, majd felkapta a tabletet az asztalról. -Legyen az egyik sonkás sajtos a másik pedig hawaii. -feleltem közben leültem az egyik székre a pultnál. Irina pár perc múlva közölte velem, hogy húsz perc múlva itt lesz a kaja. Hű de várom már, hiszen órák óta alig ettem valamit.

Az este folyamán Irina agyát húztam, hogy mutassa már meg nekem azt a Martin nevű fickót, akiért oda van. Amikor megmutatta a profilképét a pasi már régóta bejelölte Őt. Olyan extázisba estem, hogy majdnem leestem a székről. Miután elkezdtek levelezni még jobban bezsongtam. Irina próbált lenyugtatni, de alig bírtam észhez térni. Hiszen úgy örülök a barátnőm sikerének és drukkolok neki, hogy minden jól alakuljon nála. Úgy látjuk mostanában Ábel kezd elhidegülni a barátnőmtől és ez nem esik jól neki. Egy órája leveleztek már, amikor leültem Irina mellé a kanapén. -Na még mindig írogat a lovagod?- faggattam. -Martin nem a lovagom.- nevetett Irina, majd vállon bökött engem. -Majd meglátod előbb-utóbb a felesége leszel. -mosolyogtam rá. -Persze…- nevetett fel a barátnőm. Aztán öntöttünk még egy kis üdítőt és koccintottunk.

Félévvel később..

Mivel felmondták az albérletemet sürgősen lakás után kellett néznem. Hetek óta lázasan keresgélem a tökéletes otthont, de eddig egyikre se találtam rá. Egyik nap gondoltam egyet és kitaláltam, hogy beköltözöm Irinához, remélem nem fogja bánni. Amikor becsöngettem hozzá Odett nyitott nekem ajtót. -Szia!- üdvözöltem és benyomultam az egyik dobozommal. -Szia Réka! Mit csinálsz ezekkel a dobozokkal?- nézett rám meglepetten. -Ide költözöm.- jelentettem ki. -Micsoda? Beszéltél már Irinával? Tudja már? -érdeklődött és karba tett kézzel nézett rám. -Majd megtudja, ha hazajön.- nevettem. Remélem nem okozok ezzel neki bajt. Hát tévedtem. Az autóban ültem, amikor Irina elkezdett keresni engem. Gyorsan felvettem a mobilomat és vidáman beleszóltam.-Szia Irina!- közben fülig ért a szám. -Szia Réka! Mi ez az egész költözés dolog? Nem beszéltük meg, hogy idejössz. Arról volt szót, hogy csak pár napig maradsz nálam. Fogalomzavarban szenvedsz vagy mi?- kérdezte és hallom a hangján, hogy totál ideges. Hú szegény, nem gondoltam át a helyzetet. -Drágám, ha odaértem elmagyarázom! Most ültem be a kocsiba, félóra és ott leszek! Puszi!- ezzel kinyomtam Őt és továbbra is az útra figyeltem. Pár óra múlva egy alapos fejmosás után Irinával kiegyeztünk, úgyhogy maradhatok nála. 

Amíg Irina bálozni megy, én addig elkezdek zongorázni egyet. Odett is elment otthonról, szóval teljesen egyedül vagyok a lakásban. Miközben pakolásztam a szobámban elkezdtem dúdolni egy dallamot. Annyira elkapott a flow, hogy muszáj volt leülni a zongorához. Miután leültem a zongorához azonnal nekiláttam zenélni. Egy órával később meguntam a zenélést és elkezdtem böngészni az interneten. Aztán időközben kaptam egy emailt, amiben egy meghívót csatoltak. Gyorsan megnyitottam és elolvastam a levél tartalmát. Egy filmpremierre hívtak az Aréna Mall bevásárló központba, amiben kifejtették, hogy mennyire fontos a megjelenésem és szeretnék, hogy ott legyek. Sóhajtva lehajtottam a laptopom fedelét és elkezdtem gondolkozni. Remélem, hogy Igor nem fog megjelenni a premieren, mert látni se bírom Őt. 

Péntek este van és nemsokára indulok a filmpremierre. Az egyik testhez simuló dögös ruhámat vettem fel és a hajamat lágy hullámokba sütöttem. Amikor belenéztem a tükörbe egy iszonyú dögös csaj nézett vissza rám. Imádom ezt a külsőt! Annyira hálás vagyok Bencének a stílusért, hiszen rengeteget tanultam tőle az éve során. Miután ki nézegettem magam elégedetten sóhajtottam egyet és elindultam lefelé a lépcsőn. Az előszobában a hónom alá csaptam a boríték táskámat és elindultam a premierre.

-Réka! Állj meg ott! De jól nézel ki! Ez az pózolj még! -kiabálták a fotósok. Rengetegen jöttek a filmpremierre és álmomba se gondoltam volna, hogy köztük lesznek majd a rajongóim is. Amikor oda sétáltam a kordonhoz a tinilányok egyből autogramot és fotót követeltek tőlem. -Szeretünk Réka!- kiabálták. -Csinálunk egy közös fotót? Légyszi!- sikitotta az egyik lány. -Mindjárt drágáim, csak előbb hadd írjam alá az albumomat.- mosolyogtam rájuk. -Réka leszel a feleségem?- kiabálta felém az egyik tini fiú. -Haha! Ez aranyos!- nevettem fel. Imádom a rajongóimat, hiszen annyira cukik és bájosak tudnak lenni. Miután kifotózkodtam magam a rajongóimmal, azonnal felegyenesedtem és bár ne tettem volna! Amikor előre néztem azonnal kiszúrtam Igort egy másik nővel az oldalán. Hát mit ne mondjak azonnal lefagyott a mosoly az arcomról. Az első reakcióm valahol a csalódottság és a keserűség között ingadozott. Ahogy látom Igornak sikerült továbblépnie rajtam. Jól van nem tagadom, mennyire rosszul esik látnom Őt, hogy boldogul nélkülem. Aztán hirtelen összeakadt a tekintetünk és egy darabig egymás szemébe néztünk. Igor teljesen le volt döbbenve, hogy mennyire jól nézek ki. Láttam rajta, hogy legszívesebben ide jönne és átölelne engem. A szívem párszor kihagyott és kezdtem elveszíteni a kontrollt. Amikor aláírtam az egyik rajongóm fotóját, majdnem kiszúrtam a tollal a papírt, olyan erősen nyomtam hozzá. -Bocsika.- kértem tőle elnézést, majd oda se nézve vissza nyomtam a kezébe a fotót. Mire végeztem a dedikálással egy kicsit oldalra fordultam és továbbra is Igor után kutakodtam a szemeimmel. Amikor megláttam őket a tömegben a tekintetemmel követni kezdtem őket, miközben elgondolkodtam a múlton. Sok emlék és érzelem tört fel bennem, így lassan beismertem magamnak, hogy ez már a múlté. Igort már nem nekem szánta a sors, és már nem tartozom hozzá. De ahogy nézem most nem a régi asszisztensemmel van, hanem valaki újat szedett fel. A nő is szőke hajú és vékony volt, akárcsak én. -Réka! Kérlek mesélj a közelgő külföldi turnéról! Hogyan álltok az előkészületekkel? Várod már Barcelonát?- szólított az egyik riporter. -Igen! Nagyon izgatott vagyok és alig várom már a koncerteket! Rettentően hálás vagyok az újdonsült menedzseremnek Lucának, hogy ilyen csodálatos lehetőséget kínált nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy egymásra találtunk!- válaszoltam a férfinak. -Hűha Réka! Akkor ezek szerint már túl vagy az előző kapcsolatodon?- faggatott a riporter. -Erről most nem szeretnék nyilatkozni. -mosolyogtam. -Rendben. Ugye tudod, hogy Igor is itt van valahol?- továbbra is nyomult a kérdéseivel. -Ne haragudjatok, de most mennem kell. -mondtam neki nevetve, majd elsétáltam tőle. Nem tudom mit képzel az a riporter, de egy kicsit felhúztam magam rajta. Elővettem a mobilomat és elkezdtem írogatni Lucának, hogy merre van. -Gyere be a terembe, már itt vagyok.- olvastam fel az üzenetét. Úgyhogy gyorsan eltettem a mobilomat a táskámba és bementem Luca mellé helyet foglalni.

Hajnali kettőre értem haza a taxival, így hulla fáradtan estem be az ágyba. Miután végre elaludtam az éjszaka közepén Irina kiáltására lettem figyelmes. Ahogy hallom végig Martin nevét kiabálja. Azonnal felkapcsoltam az éjjeli lámpát és átszaladtam a barátnőmhöz. -Martin kérlek emlékezz rám! Én vagyok az Irina!- kiabálta álmában. Mire beértem a szobájába rázkódva zokogott az ágyon. Gyorsan leguggoltam az ágya mellé és lágyan simogatni kezdtem a fejét. -Martin! Kérlek emlékezz rám!- kiabálta. -Irina ébredj fel!- szólítottam. -Nem akarok!- üvöltötte.-Irina ébredj fel! Hallod? Irina!- most már felébredhetne végre. Aztán Irina hirtelen felnyitotta a szemét és elkezdett zokogni. Kapkodva vette a levegőt és azt hittem menten megfullad. -Irina!- szóltam hozzá. -Réka!- sóhajtotta Irina, majd átölelt. Fél szemmel láttam, hogy Odett is felébredt Irina miatt. -Ne haragudjatok rám.- nézett fel Irina. -Jobban vagy már? - majd aggódva néztem rá. -Szörnyű álmom volt. Azt érzem mindjárt kiszakad a lelkem. -vallotta be a barátnőm. -Hozok egy kis nyugtató teát. -szólt felénk Odett, majd elindult a konyhába. -Köszönjük! -kiabáltam utána, majd tovább vigasztaltam Irinát.-Szívem mostanában eléggé zaklatott vagy. Biztosan minden rendben?- faggattam.

Az éjszaka közepén kitaláltuk, hogy nyitunk egy stúdiót. -Te egy zseni vagy. Ha tényleg nyitunk egy stúdiót, akkor ezzel még munkánk is lehetne.- Irina teljesen belelkesült. -Szóval- nyújtottam felé a kezemet:-Irina. Leszel a  munkatársam?