PinkPantheress: "Keményen megdolgoztam a sikerért."

-Nem használom a TikTok-ot-mondta PinkPantheress, amikor arról kérdezték, hogy kit tart a legnagyobb TikTok-sztárnak. Finoman szólva ez igen meglepő. Kevés zenész használja úgy a platformot, ahogyan Ő. Hiszen az elmúlt három évben inkább visszavonultan és csendben zenélt. Aztán egy barátjával fogadást kötöttek: igenis képes arra, hogy megmozgassa az algoritmust, így az énekesnő beszállt a trendbe. A TikTokra felvételt készített, ami hatalmas sikert aratott és benne volt a Reels videókban is, amely vírusként kezdett el terjedni a platformon. PinkPantheress arra gondolt, ha már a közösségi oldalakat is képes volt felrobbantani, miért ne tehetné meg egy albummal is? Így stúdióba vonult és alkotni kezdett.

Az angol származású énekesnő a Dumbo negyedben található hotelben dolgozott az első lemezén. -Mindenhol bőrülések és fából készült bútorok voltak. Nagyon elegáns hely volt, mégis farmerben és pólóban jelentem meg. Nem vettem komolyan a dresszkódot. Furcsán is néztek rám a recepción, de nem érdekelt. Az eddig elkészült dalokat pedig a laptopomra mentettem el.- meséli. A laptopon rejtőzködő dalok pedig lelkes fülekre találtak így hamar rajongókat szerzett. A drum'n'bass, és a 90-es évek pop/R&B hangzásvilága gyorsan megfertőzte a TikTok felhasználókat. Egyre többen táncoltak és tátogtak a zenéjére. A legnépszerűbb és felkapottabb slágere a Boy's a liar Pt.2 teljesen megbabonázta az embereket. -Amikor feltettem a zenémet az internetre egyre több visszajelzés jött az emberektől, hogy imádják! Most sem hiszem el, hogy mi történik!-boldogan nevet.

Három évvel ezelőtt PinkPantheress feldolgozta Michael Jackson Just a Waste című számát. Ez a stílus a védjegyévé vált. -Szeretek új dolgokat kipróbálni és kísérletezni a zenével.- nyilatkozta. 2021 januárjában feltöltötte a legújabb saját dalát ami a Pain címet kapta. A dalai a plátói szerelemről és a szakításról szóltak, aztán PinkPantheress elkezdett írni a szerelemről is. -Idővel újítanom kellett, hogy ne unjanak meg a hallgatóim. Keményen megdolgoztam a sikerért.

Minél többet alkotott annál optimistább és derűsebb dalokat tudott írni. Ez számára teljesen jó irány volt. -Néha lesz szakítós és sírós szám is, de mindig boldog befejezést fog kapni.-meséli. Az énekesnő Bath nevű városban született, édesanyja kenyai édesapja pedig angol származású. Már gyermekként kezdett zongorázni és tini korában pedig együttest alapított. Így az énekesnő életében mindig jelen volt a zene. Mire egyetemre kezdett járni, már saját maga írta az elektronikus zenei alapokat. Ami készen volt, azt máris töltötte fel a Youtube-ra. (A művésznevét a kedvenc színésze Steve Martin ihlette, aki Rózsaszín Párduc című filmben szerepelt.) A Youtube után a Soundcloud oldalára is feltöltötte a dalait. A Pain című dala 2021 augusztusában egyik napról a másikra, egyre feljebb jutott a slágerlistákon. Még ebben az évben szerződést írt alá a Parlophone és az Elektra Records kiadónál. Végül megjelent az első önálló lemeze To Hell With It.

Ma pedig megjelent a második albuma, amely a Heaven Knows címet kapta. Olyan dalok vannak rajta, mint a Mosquito, a Capable of love és a közös duettje Rema-val az Another life. Remélhetőleg a jövőben többet fogunk még hallanni az énekesnőről, hiszen izgalmas és üdítő jelenség a zeneiparban.