Őszi bakancslista, amit Te sem hagyhatsz ki

Nagyon szeretem ezt a hónapot, bár a nyár a legnagyobb kedvencem, örülök, hogy ilyenkor egy kicsit bekuckózhatunk a négy fal közé. Pumpkin spice latte és almáspite, meleg kötött pulcsik nálam erről szól ez az évszak. Amikor a lakást körbejárja a fűszeres-édeskés sütemény és gyertya illat, a szívem is megtelik nyugalommal és boldogsággal. Megpróbálom a legjobbat kihozni ebből a szezonból, hagyom, hogy minden úgy menjen, ahogyan szeretném. Ha hosszú és fáradt napom volt, főzök egy forró bögre mézes teát, meggyújtom az Aurora Candle gyertyámat és egy könyv társaságában elvonulok a kanapé sarkába olvasni egy jót. Lássuk milyen jó programok vannak idén ősszel is!

Kirándulás az erdőben vagy a hegyekben: Fedezz fel új túraútvonalakat, és élvezd a színpompás őszi levelek látványát. Menj fel a Gellért-hegyre és gyönyörködj az őszi természetben. Csinálj sok fotót és hívasd elő egy közeli drogériában, utána tedd egy képkeretbe és rakd ki a falra. Ha nem egyedül szeretnél kirándulni hívd el a barátaidat, így sok élményben lesz részetek. A kirándulás után üljetek be egy kávézóba forró csokira vagy egy csésze kávéra.

Sütés és főzés: Hurrá újra eljött a sütőtökös szezon! Sütőben sült sütőtök, sütőtök leves, sütőtökös pite és társai. A Starbuckos pumpkin spice latte-t házilag is megcsinálhatod, ami nem olyan drága és sokkal finomabb.

Könyvolvasás: Gyűjts be jó sok könyvet, és egy kényelmes pokrócba tekerve olvasgass egy jót a kedvenc italoddal. Gyújts meg egy gyetyát és engedd, hogy magába szippantson a könyv engedd el a feszültséget és lazulj el. Hagyd, hogy ez a pár óra csak rólad szóljon.

Kávézás és teázás: Fedezz fel új kávézókat vagy teázókat, és kóstolj meg különféle őszi italokat. Egy fárasztó nap után ülj be a barátaiddal egy közeli kávézóba és beszélgessetek egy jót. Nincs jobb a frissen pörkölt kávé illatánál.

Kézműves piacok és vásárok: Látogass el helyi kézműves vásárokra, ahol egyedi ajándékokat és termékeket vásárolhatsz. A piacokon találhatsz pihe-puha takarókat és párnákat, melyek feldobják majd a kanapédat. Ha a vásárban látsz egy óriási tököt, vidd haza és faragjátok ki a családdal.

Wellness napok: Kényeztesd magad egy wellness hétvégével, ami tartalmazhat masszázst és spa-élményeket. Ülj be egy szaunába, ami nemcsak szebbé teszi a börődet, de még erősíti az immunrendszeredet is! A nagy rohangálás között jól fog esni egy kis énidő.

Film- és sorozatnézés: Gyűjts be egy listát az őszi premierekről, és nézz sorozatokat vagy filmeket otthon kényelmesen. Harry Potter és bölcsek köve című filmre lehet jól hangolódni az őszi estékre. Csinálj egy hatalmas adag pattogatott kukoricát és bújjatok össze filmet nézni.

Közösségi tevékenységek: Csatlakozz egy helyi közösségi csoportba vagy önkénteskedj az őszi eseményeken. Ilyenkor beindulnak a könyv klubbok és a Halloween-i partik. Az iskolákban is megindulnak az őszi bálok, ha van gyermeked segíts neki készülni erre az izgalmas eseményre. A kézműves szakkörök is bővelkednek izgalmas tennivalókban: tök faragás, festés és alkotás. Ne, hagyjátok ki!

Szabadtéri sportok: Vedd fel a cipődet és irány futni a természetbe! Nincs annál jobb kikapcsolódás, amikor elhaladsz a színes fák mellett és a lábad alatt ropognak a megsárgult falevelek. Bicajjal és görkorival is tudsz sportolni. Ha mindez nem elég, még kosárlabdázni és tollasozni is lehet. Amíg meleg és jó idő van, addig lehet élni a kinti lehetőségekkel.

Remélem megtalálod a számodra megfelő elfoglaltságot. Élvezd az őszi időszakot, és hozd ki belőle a legjobbat!