Nem kell lemondani a finomságokról-legyél fitt Karácsonykor is!

Karácsonykor az egészséges életmód fenntartása kihívásokkal teli lehet, de nem lehetetlen. A családi összejövetelek, finom ételek és italok sokak számára jelentenek egy kis szünetet: végre lehet bűnőzni. Azonban egy kis tudatossággal és tervezéssel lehetőségünk van élvezni a karácsonyt anélkül, hogy háttérbe szorítanánk az egészséges életmódunkat.

A lényeg, hogy mérsékeld a kaja mennyiséget, oszd be, hogy mikor mennyit eszel. Reggelinek kezdj egy finom kávéval és tükörtojás bacon-nel. Ebédnél pedig nyugodtan egyél a menüből csak mértékkel. Vacsorára pedig könnyűt egyél, ha vigyázni szeretnél az alakodra. Válassz színes és változatos ételeket, melyek bővelkednek vitaminokban és ásványi anyagokban. Fogyassz elég vizet az étkezések között, hogy hidratált maradj. Ha édességre vágysz készíts csökkentett cukortartalmú süteményeket vagy válassz olyan desszerteket, amelyekben természetes édesítőket használnak. A karácsony legjobb lehetőség arra, hogy összegyűljünk és ünnepeljünk, de ez nem azt jelenti, hogy fel kell adnunk az egészséges életmódot. A mértékletesség és a tudatosság segíthet abban, hogy kiegyensúlyozott és egészséges módon ünnepeljük a karácsonyt.

A karácsonyi hajszában abszolút nincsen szükséged izomlázra, ezért inkább egy kicsit lazíts! Egy edzés alatt 10 percig kardiózz (futógép, bicikli, aerob mozgások), nyújts pár percet, majd 10 percig vesd bele magad az erőnléti gyakorlatokba (kiugrások, emelések, guggolások) – így minden testrészedet megmozgatod, mégsem lesz izomlázad! A lényeg, hogy ne maradjanak el a heti edzéseid.Hidd el, semmi rossz nem történik akkor, ha lazábbra veszed a sportolással kapcsolatod terveidet addig, amíg karácsonyra készülődsz. :)