Nekem az ünnep

Ahogy közelednek az ünnepek egyre jobban elfog az izgatottság érzése. Mindig is így volt, és a mai napig megvan az az érzés, mint régen. A lakásban mindig kitakarítottunk és közben a háttérben szóltak az általam összeválogatott karácsonyi zenék. A konyhában már a tűzhelyen készült a halászlé és a csirkeragu leves. A sütőből áradt a zserbó ikonikus illata, amit nem lehet elfelejteni. Felnőtt fejjel a készülődés folyamatait is imádom, már nem vagyok annyira türelmetlen, mint gyerekként. Mindig a jelenre fókuszálok és próbálom kihasználni és átélni a pillanatot.

Testvéremmel bezárkóztunk a saját szobánkba és titokban becsomagoltuk a karácsonyi ajándékokat. Amikor szükség volt ránk, akkor mindig besegítettünk Anyunak a háztartásban. Apu pedig a fenyővel foglalatoskodott. Amikor bent volt a fa a nappaliban, az illatával belengte a lakást és attól a perctől kezdve volt meg az igazi karácsonyi hangulat. Feldíszitettük a fát, készen lett a vacsora, akkor már jöhetett is a Jézuska, akit nagyon vártunk. Vacsora után pedig beültünk a nappaliba és állandóan a Reszkessetek betörőket néztük, a mai napig is imádom ezt a filmet. A sztorit kívűlről fújom, mindig ez folyik a csapból, de már nem a filmet nézem, hanem a díszleteket, az épületeket, a ruhákat és ételeket.Mindg találok benne valami szépet. :) Ez annyira kikapcsol és feldobja az ünnepi hangulatot.

Lefekvés előtt társasozni vagy beszélgetni szoktunk, utána akkor van alvás, amikor szeretnénk. Ezért is szeretem a három napos ünnepeket, mert sokáig lehet aludni. :) A Karácsony első és második napját pedig nagyszülőkkel vagy rokonokkal szoktuk megünnepelni. A Mamák hozzák a legfinomabb bejglit vagy a kókuszgolyót, azokból sosincs hiány. A szoros ölelésekből és puszi tengerből pláne. <3 Sajnos nagyon gyorsan elszoktak telni ezek a napok, így mindig nehéz visszatérni a normális kerékvágásba, de hamar túl lehet rajta lendülni. A legfontosabb és a legnagyobb ajándék az, amikor a szeretteinkkel lehetünk. Szerintem ez felbecsülhetetlen érték a szeretet. Vigyázzuk rá, ahogyan tudunk! Mindig szeressük egymást a családtagokkal és barátokkal.

Kövess be Facebookon és Instán is!