Kiara 15. fejezet

Pedró szerelmes Millába, de vajon Milla viszont szeretheti Őt?

Javier


Egy kicsit elvonultam a dolgozószobába ügyeket intézni, egy új együttest kell beszorítani a határidőbe. A stúdió napok megsokszorozódtak, így van meló bőven. Lassan kéne egy asszisztens is mellém, mert vannak hetek, amikor nem bírom a tempót. Már olyan sok emailt kapok, csak győzzem mindet elolvasni. Már órák óta bele vagyok merülve a papírmunkába, egyszer csak kopogtattak az ajtón.
Én: Gyere! -hívtam be.
Pedró: Szia Javier! Van pár perced? -kérdezte tőlem Pedró. A fotelre mutattam, hogy foglaljon helyet.
Én: Szia! Kérsz egy italt? Whiskyt vagy pálinkát? Ittál már pálinkát? -kérdeztem tőle és felpattantam a székből.
Pedró: Nem még nem próbáltam ki. Milla azt mondta nagyon erős ital, és az a magyarok kedvence. -mosolygott.
Én: Az ám, igyál meg egy kupicával. - levettem két pálinkás poharat a vitrin szekrényből és Pedro elé helyeztem a tárgyakat. Kibontottam a pálinkát és öntöttem belőle.
Pedró: Mondanom kell valamit.. -kezdte a pasas. Húha, nem kezdődik valami jól, a hangja egy kicsit szomorkás volt. Azt hiszem a pálinka most jól fog jönni.
Én: Mondd, miben segíthetek? – koccintás után legurítottuk a pálinkát. Ahogy láttam Pedró egész jól bírta az italt, aztán megköszörülte a torkát.
Pedró: Hallottam, hogy Milla válni akar.. de én meg nem szeretnék. Az a helyzet, nagyon is szeretem Őt... -vallotta be. Húha, ez tényleg szívből jött. Látom rajta, a szenvedést és az érzelmi viharokat a szemében. Megveregettem a vállát.
Én: Haver, akkor megkell hódítani Millát, nincs mese.-javasoltam neki. Pedró kért még egy kupica pálinkát, így öntöttem neki.
Pedró: Hú, haver ez tényleg iszonyú erős, de jó! Azt hiszem imádom a pálinkát. -nevetett jóízűen.
Én: Ha kérsz még szóljál, de előre szólok úgy megered a nyelved, hogy nem fogod abbahagyni a beszédet. -nevettem. -Szóval igyunk barátom és szerezzük vissza neked Millát!- mondtam neki és mégegyszer koccintottunk a poharakkal.
Pedró elmesélte, hogy tényleg szerelemből vette el Millát és nem gondolta volna, hogy így átfog nézni rajta a nő. A két hét alatt próbálta vigasztalni és békíteni, de Milla hajthatatlan volt. Mindenáron haza akart jönni Budapestre, így Pedrónak muszáj volt vele jönnie, hiszen szereti Őt. Azt mesélte, hogy szeretné előröl kezdeni a kapcsolatukat egy rendes randival és mindent a maga módján. Nagyon reméli, hogy idővel Milla belé fog szeretni.
Én: Szép tervek, de készülj fel: hosszú lesz az út.. -megveregettem a vállát és töltöttem neki még egy pohárka pálinkát. Már nem vagyunk józanok, átmentünk a lelkizős fázisba, így lassan abba hagyjuk, hogy nehogy lerészegedjünk.

A ruhapróba
Kiara


Egész éjszaka forgolódtam nem bírtam aludni, így lementem a konyhába kakaót készíteni. A tea most nem segít, mivel úgyis totál felvagyok pörögve a végén még rásegít az ébrenlétre. Míg forr a tej a lábosban, addig leülök a székre és kibámulok az ablakon. Megint azon kaptam magam, hogy csodálattal nézegetem az eljegyzési gyűrűmet. Nem tudom, hogy normális-e, de percenként gyönyörködöm benne és nem tudom levenni róla a szemem. Bárhova járok állandóan azon kapom magam, hogy elvagyok bambulva. A múltkor a pénztárnál is elnézegettem a kezemet, és a pénztáros csajszi szólt, hogy fizessek. Teljesen elvagyok varázsolva: egésznap ruha katalógusokat nézegetek és az interneten böngészem a tökéletes helyszíneket. Nem beszélve a nászútról, ami még messze van, de mindenképpen külföldre fogunk menni. Rengeteg tervem van és nem tudom hol kezdjem. Remélem Milla hamarosan ráfog érni, és együtt kitaláljuk álmaim esküvőjét.

A menyasszonyi ruhapróbára fel kell készülni, így Rékassy Rebeka divattervezőhöz jöttünk ruhapróbára. Rebeka Olaszországban tanulta ki a divatszakmát aztán kiderült, hogy Javier egyik közeli ismerőse és régi osztálytársa, így Rebeka mellett döntöttünk. Javier elmondta, hogy Rebeka nagyon jól dolgozik és nagyon komoly nő. Egyébként Javier legjobb barátjának Ádámnak a felesége, így jó kezekben leszek. Rebeka örömmel fogadott a szalonban és két pohár pezsgővel várt minket. Milla rohant be előbb és teljesen elalélt a bolt láttán.


Milla: Ez csodálatos! Milyen gyönyörű ruhákat terveztél Rebeka! Nehéz lesz a választás Kiara, már most szólok! -mondta Milla.
Én: Az biztos is, nagyon csodálatos minden egyes darab. Rebeka köszönjük, hogy időt szánsz ránk. -köszöntem meg neki.
Rebeka: Számomra megtiszteltetés, hogy itt vagytok. Gyertek erre vannak a ruhák.-mutatta az utat Rebeka.
Már az ötödik ruhát próbáltam fel, Milla ezt is leszavazta.


Milla: Nem-nem! Nem jó, ez nem Te vagy. A ruhát viselni kell, olyannak kell lennie, mintha rád öntötték volna. Hölgyem benézhetek a ruhatárba? -kérdezte fontoskodva Milla:- Ezt fogd meg légyszíves. -a kezembe nyomta a pezsgős poharát és követni kezdtem a barátnőmet. Persze a ruhámat is megkellett fognom, alig bírok benne közlekedni. Milla fogta az állát és gondolkodott: -Elismerem, hogy Dorina jobban ért a ruhákhoz, én meg csak egy fodrász vagyok, de mindent megteszek, hogy megtaláljam álmaid ruháját. Na, kifelé és várj meg, mert meglepi lesz. - széles mosollyal küldött ki a ruhák közül és elhúzta előttem a függönyt.Tehát várnom kell, míg fel nem sikít Milla, mert azt jelenté, hogy megtalálta álmaim ruháját. A kezemben volt az üres pohár közben, így a bolti eladó újra megtöltötte pezsgővel. Remélem ez már az utolsó lesz, mert izgatottan várom azt a sikítozást.
Alig telt el húsz perc: Milla felsikított és azonnal kirohant elém.
Milla: Megtaláltam az igazit! Ő lesz a tökéletes a számodra! -diadalittasan előhozakodott a ruhával. Közelebb mentem és teljesen elvoltam ájulva. Ez a menyasszonyi ruha olyan, amiről mindig is álmodoztam. Könnybe lábadt a szemem: - Milla ez csodálatos! -hatódtam meg.
Milla: Gyerünk csajszi! Próbáld fel, látni szeretném, most! -megfogta a vállamat és betolt az öltözőbe, közben sietve oda adtam Millának a poharamat.
Amikor felvettem a ruhát, különlegesnek éreztem magam, valami misztikus erő lengett körbe. Vonzódás és szerelembe eséshez hasonlító érzés kerített hatalmába: azt hiszem ez a ruha szerelem lett első látásra. Valahogy érzem, hogy Javiernek is tetszeni fogok benne. Egyenesen imádom! Nagy levegőt vettem és kimentem a fülkéből. Milla ragyogó és boldog arca mindent elárult, láttam ám a szemei sarkában a könnyeket: totál meghatódott.
Milla: Ó egek! Kiara ez a ruha csodálatos! Olyan gyönyörű vagy, mint egy hercegnő! -áradozott Milla.
Én: Drágám tényleg eltaláltad az ízlésemet, szinte érzem, hogy a ruha akar engem én pedig őt. -nevettem boldogan.
Eladó: Hölgyem ez a ruha fantasztikusan áll Önnek! Szerintem mondjon rá igent! -közben a fejemre helyezte a fátyolt is. Milla pedig hozzám lépett és a fejemre tette a tiarát.
Milla: Így már teljes az összkép. -nyugtázta teli vigyorral. Újra belenéztem a tükörbe, álomszép ez a ruha! Velem fog jönni, hiszen ebben a ruhában fogok férjhez menni.


Hazafelé beugrottunk a helyi kávézóba enni és inni, mivel már nagyon éhesek voltunk. Délelőtt értünk oda a szalonba és végig próbáltam az egész ruhatárat. Végül azt a ruhát fogom majd viselni, amit Milla választott ki nekem. Komolyan mondom jobban ismer engem, mint én saját magamat. 😊 Lassan végzünk a falatozással, így a vége felé kértünk még egy csésze kávét. Milla állandóan kikacsingatott a kocsijára, hogy lecsekkolja, nem-e szökik el a ruhám. Imádom, olyan, mint egy jó lánytestvér. Velem szembe ült Milla és megkocogtattam a karját. -Hahó álmodozó kisasszony! -hívtam vissza a földre Millát. -Jaj, igen tessék? -kérdezte zavarában Milla. -Látom ám, hogy a ruhámmal flörtölsz. -mosolyogtam. -Áh, dehogy… csak nagyon szép. -nevetett. Megkaptuk a második adag kávénkat, így boldogan cseverésztünk tovább. Esküszöm Milla még nálam is izgatottabb az esküvőm miatt, örök romantikus lány. Szeretem, amikor ilyen támogató és nem irigykedik rám, hanem velem örül és boldog. Annyira drukkolok neki és Pedrónak! Remélem Milla ad neki még egy esélyt, mert az a pasi nem annyira rossz, ahogyan ő gondolja.


Vajon Milla ad még egy esélyt?
Javier


Mire hazaérnek a lányok, addigra készen kell lennünk Pedróval. Kitaláltuk, hogy főzünk egy isteni finom vacsorát Millának, illetve én leszek Pedró segédje. Pedró kitalálta, hogy tud főzni isteni finom olasz és görög ételeket, így ezeket készíti el. Örömmel mentem vele a piacra bevásárolni, magunkkal vittük Lénát is, hogy ő legyen szakértőnk. Viszont teljesen meglepődtünk, hogy Pedró nagyon is jól ismeri az ételeket. Kiderült, hogy az édesapja szakács és gyerekként sokat volt a konyhában. Pedró hobbija a főzés, így nem esett nehezére az alapanyagok beszerzése. Lénával megvontuk a vállunkat és magára hagytuk a pasit, addig mi elmentünk egy jó lángost enni. Mire megettünk a lángost, Pedró megérkezett, ő is beszállt a lángos evésbe. Mondtuk neki, hogy a sajtos-tejfölös a legjobb. Rendeltem neki egy olyat és jóízűen megette. Pedró a végén elmondta, ez volt a legjobb magyar étel, amit valaha evett. A lángos is nagy kedvence lett, bevallotta, hogy álmába se gondolta volna, hogy befognak jönni neki a magyar kaják. Lénával jó kedvűen kacagtunk rajta és vállba veregettem Pedrót. Úgy érzem egy csodás baráti kapcsolat alakul ki köztünk, hiszen egyre jobban bírom ezt a pasit. Köszönöm Milla, hogy elhoztad magaddal Pedrót. 😊
Léna segített nekünk megteríteni az ebédlőben, és mire végeztünk meghallottuk a kulcs csörgését a zárban. Gyorsan beállítottam Pedrót a szék mellé és meggyújtottam a gyertyát. -Haver sok sikert! Drukkolok nektek! -mondtam neki és ott hagytam.


Kiara


Kellemesen elfáradtam a ruhapróbától, a pezsgőtől pedig elálmosodtam. Végül a bátyám hozott haza minket a kocsinkkal, mert mind a ketten ittunk. Se Milla, se én nem voltunk már józanok, így nem mertünk a volán mögé ülni. A ruhapróba végére ért oda Ábel, és gyönyörködhetett a ruhámban. Ő is arra a ruhára voksolt, amit Milla választott ki nekem. Így boldogan tértünk haza. Amikor kiszálltunk Ábel kocsijából gyorsan adtam neki egy búcsú puszit és integettem neki. Bementünk az előszobába és rögtön megcsapta az orrunkat a kaja illata. Húha, Léna kitett magáért, micsoda fincsi illatok fogadnak minket! Bementünk az ebédlő felé és Pedró állt a szék mellett. Rögtön leesett nekem a szitu, így ott hagytam Millát egyedül. Milla pedig teljesen lefagyott. Hirtelen nem tudta mit csináljon. Egy kicsit elpirult és köszönt Pedrónak. A férfi oda ment hozzá és csókot adott neki és a kezébe nyomott egy szál rózsát. Elkezdtem olvadozni, de magukra hagytam a párocskát és elvonultam Javierhez.


Javierrel fürdés után befeküdtünk az ágyba és néztünk egy filmet. Megittuk az utolsó kortyot a teánkból, ami még maradt, utána elnyúltunk a takarónk alatt. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Milla mit mesél majd holnap reggel. Eléggé intenzív napja volt: ruhapróba aztán a vacsora a férjével. Adtam egy csókot Javiernek és lekapcsoltam az éjjeli lámpát, hirtelen valaki kopogott az ajtónkon. Milla nyitott be, akinek könnyes volt a szeme. Ajjajjj…


-Nem tudok továbblépni, de hogyan tudok belé szeretni? Annyira édes volt a vacsoránál, kitett magáért és isteniek voltak az ételek is. Mégis valami mindig visszahúz. -számolt be az érzéseiről Milla. Már elhasznált 10 db zsepit a síráshoz, próbáltuk vigasztalni a barátnőmet. -Szerintem félsz a csalódástól és hogy összetörik a szívedet. -mondtam neki, és ez igaz, mert pár éve egy srác összetörte Milla szívét. Minden jól alakult és szó nélkül elutazott külföldre, a mai napig nem tudjuk hova ment és miért nem vitte magával Millát. Pedró pedig tökéletes jelölt a számára, szóval nem értem miért itatja itt az egereket.
Én: Figyelj Milla, szerintem ne idegeskedj feleslegesen. Hiszen olyan romantikus volt az estétek! Ne vedd körbe magad falakkal, hiszen nyitott személyiség vagy. Add önmagadat és vesd be a női praktikáidat. Egy dögös csaj vagy, ha pasi lennék azonnal rád vetném magam! -bíztattam Millát. Hova tűnt az önbizalma? Miért lett hirtelen ennyire visszahúzódó? -Oké… megpróbálom.. -hüppögte mosolyogva. Na, végre! Annyira erős ez a lány tényleg nem értem mi a baj. Milla egy belevaló vagány csaj! Pedró pedig pont hozzá illik, szerintem az lehet a baj, hogy nem ismerik még egymást. Legbelül tudom, hogy Ő lesz számára az igazi és a megérzéseim soha nem csalnak!


-Aztán elmentünk a színházba és végig ettük a büfét az egész előadás alatt. Az osztályom fele hiányzott és Kati néninek nem tűnt fel, hogy eltűntük. Az utolsó felvonásra már bent voltunk, de úgy tele volt a hasunk, hogy Ádám véletlenül hatalmasat böfögött az előadás alatt. Elég csúnyán néztek ránk az emberek, Kati néni az osztályfőnökünk leszidott minket másnap reggel a suliban. -nevetett Milla miközben sztorizott. Pedró pedig csodálattal hallgatta végig Milla történeteit. Reggelire palacsintát ettek és Léna friss kávét is készített mellé. Direkt megkértem Lénát, hogy lepje meg a párocskát egy finom reggelivel. Ahogy bekukucskáltam a konyhaajtón keresztül, örömmel láttam, hogy minden jól alakul Milláék között. Javier hátulról megfogta a derekamat és megijesztett.
Én: Csitt! Ne csinálj hangzavart! -szóltam rá szigorúan, de közben mosolyogtam.
Javier: Oké randiguru! -nevetett és a hajamba csókolt.
Én: Várj egy kicsit most figyelnem kell! Nem tudok rád koncentrálni!- kértem, hiszen kémkednem kellett. Viszont Javiert egy cseppet sem érdekelte. Egyre szorosabban ölelt magához.
Javier: Ahelyett, hogy megbíznál bennük, inkább gyere fel hozzám. -búgta a fülembe édesen. Na jól van, azt hiszem Ő nyert. Megfordultam és átkaroltam a nyakánál.
Én: Rendben drágám, felmegyek veled, mert bízom bennük. Szeretlek! -mondtam neki.
Javier: Én is nagyon szeretlek! -és megcsókoltuk egymást.