Kiara 12. fejezet

Váratlan vendég

Végre hétvége! Ez az jelenti, hogy egésznap kint leszünk az udvaron és rendbe szedjük a kertet. Felkell készülni a télre nincs mese. A múlthéten már a hó is esett, így Javier kiadta mindenkinek a kerti feladatokat. Én a rózsákat és a szőlőket gondozom, Léna a nyári konyhából télit csinál, közben ezerrel főzi be a lekvárt. Javier pedig a medence körül tevékenykedik, Ábel pedig körülnéz, hogyan működik benne a fűtés. Minden vágya az, hogy mínusz fokban meleg medencében sörözhessen. Javier azt mondta: az álmai valóra válnak, mert nem fogja leengedni a vizet, a medence felett üvegtető lesz. Ábel úgy örült, mint egy kisgyerek azt mondta alig várja már a fürdést. Amikor készen lettem a növényekkel bementem az üvegházba is megnézni a többi virágot. Az orchideák most kezdenek virágzani, adtam nekik egy kis esővizet a tartályból. Aztán hallottam, hogy a hátam mögött becsukódik az ajtó valaki nagyon siet be hozzám. Természetesen ki más, mint a drága barátnőm Milla.

Milla: Hát itt vagy! Mit gondoltál megtudsz ijeszteni? -kérdezte lihegve és fáradtan. Látom tényleg nagy rohanásban volt felém.

Én: Szép jó reggel neked is drágám. Mondd, miért rohantál? Maratont futottál értem? Majd’ kiugrik a szíved, innen hallom. -kérdeztem tőle, miközben leszedtem az elszáradt virágokat. Milla odament a kerti csaphoz és alá dugta a fejét és ivott. Jó szomjas lehetett. 😊 Mi volt olyan sürgős, hogy ennyire rohant hozzám?

Milla: Ehhh… ez jól esett…Húh… -lihegte.

Én: Egészségedre, szóval mi volt ez a nagy rohanás? Valamelyik plázában leárazások vannak? Vagy tüntetés van az utcákon? -kérdeztem mosolyogva.

Milla: Egyik sem…. Az van, hogy megijedtem hol vagy. Azt hittem már megint eltűntél, mire rájöttem biztosan a kertben vagy. Javier mondta, hogy itt vagy. Amióta elraboltak Téged, azóta kísértenek a rémálmok. Ha nem talállak meg pánikba esem és megkell keresnem Téged. Viszont hála istennek épségben vagy. -közben leült egy kovácsoltvasból készített székre. Ezért volt ez a nagy rohanás? Egyem a szívét!

Én: Drágám épségben vagyok és minden rendben. Továbbra is élem az életemet, ne aggódj nem fognak újból elrabolni. Javier rendelt mellém testőrséget. -újságoltam neki.

Milla: Nem mondod? Ez szuper hír! Remélem egy darabig vigyázni fognak rád, nem élném túl, ha újra eltűnnél. -felállt a székről és átölelt.

Délután négykor végeztünk a kerti teendőkkel, Léna készített nekünk egy kancsó forró teát. A nappaliba gyűltünk és mindenki kezében van egy bögre tea. Milla már a negyedik kiskanál mézet teszi bele az italába. Javier pedig leült mellém a kanapéra. Átkarolt engem, én pedig rádőltem a mellkasára. Milla beleivott a teájába és kinézett az ablakon. Léna közben begyújtotta a kandallót és bekapcsolta a rádiót, hogy duruzsoljon a háttérben a zene. Tökéletesen éreztem magam, annyira megnyugtató és békés pillanat volt. Végre egy nap, amikor semmi sem történik és mindenki úgy végzi a dolgait, ahogyan akarja. A legjobb, hogy Milla és Javier itt vannak mellettem.

Csengettek. Léna kiabált, hogy megnézi ki az. Pár perccel később pedig aggódva jött be és Javier fülébe súgott valamit. Felnéztem rájuk és értetlenkedtem. Javier csókot adott az ajkaimra és azt mondta pár pillanat és jön. Ez nem tetszik nekem… Én is felálltam a kanapéról. Milla is követte a példámat. Egy fiatal nő állt az előszobában kezében egy akta volt. Szőke hajú szemüveges vékony termetű volt. Persze nagyon csinos és mosolygott. Javier kezet fogott vele.

Javier: Jó napot kívánok. Javier a nevem, miben segíthetek? -kérdezte.

Szőke nő: Jó napot kívánok, elnézést a zavarásért. Dr. Szendrei-Gyopárics Emma vagyok, pszichiáter a budapesti magánklinikáról. Ön közeli ismerőse Hellay Barbara? -kérdezte.

Javier: Igen, állítólag a féltestvérem.. mostantól. Már követni se tudom. Jöjjön be. -inivitálta be a nőt. Emma levette a hófehér kabátját és felakasztotta. Felkapta a földről a kis akta táskáját és követett minket. Beültünk a nappaliba.

Én: Kínálhatjuk kávéval vagy esetleg teával? -kérdeztem.

Emma: Köszönöm szépen elfogadok egy teát. -válaszolta. Jeleztem Lénának, hogy hozzon be friss teát. Léna kiszaladt a konyhába intézkedni. Emma letette a noteszét az asztalra és kivett a táskájából egy dossziét.

Javier: Minek köszönhetjük a látogatását?-kérdezte.

Emma: Hetek óta próbáljuk elérni Önt Javier. Barbara engem bízott meg, hogy keressem fel egy közeli ismerősét. Tudomásomra jutott, hogy Barbarát elrabolták. Valóban megtörtént? -kérdezte a nő.

Javier: Igen, valóban elrabolták, utána pedig a barátnőmet. -Javier szorosan megfogta a kezemet.

Emma: Értem,akkor sajnálattal hallom, hogy ez igaz. -valamit kipipált a papíron majd folytatta: -Az a helyzet, hogy Barbarát a budapesti magán pszichoterápiás és pszichiátriai rendelőben kezeljük. A múltkor elszökött, így gőzerővel keressük. Egy éve jár hozzánk kezelésre, utána pedig az igazgatóság úgy döntött bekell Őt zárni egy darabig. Nem beszámítható az állapota.-közölte a tényeket Emma. Micsoda? Javier-re néztem, aki teljesen elképedt a hír hallatán.

Javier: Ez valami tévedés, mégis mivel kezelik Barbit? -kérdezte.

Emma: Barbarát pánikbetegséggel és bipoláris zavarral, illetve depresszióval kezeljük. Eléggé nehéz eset, de jól haladunk. Gyakori visszaeső és könnyen befolyásolja a környezete. Szerencsére nem iszik alkoholt és nem szed kábítószereket, így jól haladunk. Viszont a múltheti kezelés után elszökött, nem tudják esetleg merre jár? -kérdezte Emma.

Javier: A múltkor átjött hozzánk bocsánatot kérni és azóta nem láttuk. -avatta be a nőt Javier.

Emma: Nemrégiben egy DNS tesztet csináltunk Barbarával, ami igazolta, hogy Ön semmilyen rokoni kapcsolatban nem áll a hölggyel. Barbara hisztérikus tombolásba kezdett a kezelés alatt, hogy kizárólag Ön látogassa meg, mert a testvére. Teljesen elveszítette a valóság érzékelését, nem tud különbséget tenni az álom és a valóság között.

Én: Jézusom… -a számhoz kaptam a döbbenettől. Szóval Barbi igazoltan is beteg szegény…

Javier: Végre kiderült az igazság. Hatalmas megkönnyebbülés, hogy Barbi nem a féltestvérem! -sóhajtott Javier. Nekem is az. Emma megitta a maradék teáját és felállt.

Emma: Köszönöm szépen, hogy fogadtak. Elnézést a zavarásért, csak ennyit szerettem volna közölni. -közben kezet rázott velünk.

Javier: Mi köszönjük az információkat, igaz teljesen ledöbbentünk, de legalább tudjuk mi áll a háttérben. -mondta Javier, közben kikísértük a bejárathoz Emmát. Javier felsegítette a nőre a kabátot és kiengedte az ajtón. Amikor Emma elindult a kocsival Javier hosszan megcsókolt. Én pedig átöleltem és totál boldog voltam! Soha többé nem fog minket zavarni Barbara!

Milla születésnapja

A legcsodálatosabb reggelre virradtunk, a hó belepte a tájat és a Nap ragyogóan sütött. Léna most érkezett meg a piacról és hozott mindenféle finomságokat. Kézműves péksüteményeket és házi tejet és rengeteg tojást. Rögtön nekiláttam reggelizni és közben ittam a kávémat is. Milla és Javier még alszanak, így csendben jöttem le a konyhába. Felnyitottam a laptopomat és gőzerővel szerveztem Milla születésnapi buliját. Léna elkezdett tortát sütni a téliesített nyári konyhában, nehogy lebukjon a tortával, én pedig gyorsan összedobtam egy francia salátát őzgerincben. A sütőben sül az egész csirke, ami mindjárt készen lesz. Amikor megleszek mindennel gyorsan kiszellőztetek a konyhában, mert én se szeretnék lebukni. Léna bejött a világ leggyönyörűbb tortájával! Olyan szépen kidekorálta, mint egy igazi cukrász!

Én: Léna ez egy műalkotás! Csodálatos lett! -dicsértem meg a keze munkáját. Léna letette az asztalra a tortát.

Léna: Köszönöm szépen Kiara, évekig kísérletezgettem már ezzel a stílussal. Ez a virágos torta a kedvencem, remélem Millának is tetszeni fog. -reménykedett.

Én: Naná, hogy tetszeni fog neki! Teljesen odáig lesz! Ismerem Millát, ő nagyon őszintén tud örülni. -mondtam neki. Lénának kinyitottam a hűtőt, ő pedig betette a tortát. Ma pedig őrködni fogok, hogy Milla véletlenül se jöhessen be a konyhába.

Minden készen áll a fogadásra, kibéreltünk egy szórakozóhelyet Dj-t is béreltünk mellé. Milla nem fogja elhinni, hogy mit műveltünk. 21 éves lesz a drága barátnőm, mivel mindig mellettem volt jóban-rosszban megérdemli ezt a hatalmas partit. Léna pedig utasítgatta a pincéreket és a hostess lányokat. Úgy látom mindenki megtalálta a testhez álló feladatát. 😊 Még egy óra és készen kell lennünk, mert este nyolckor fogjuk meglepni Millát. Nyomkodtam a mobilomat éppen Javierrel chatelek.

Én: Drágám, még pár óra és kezdődik a buli. Megvannak a virágok?

Javier: Szia, szívem igen most pakoltam be a kocsi csomagtartójába, kb. félóra múlva ott vagyok.

Én: Rendben, ha megérkeztél öltözz át bulis ruhába.

Javier: Mindenképp. :DD

Javier nemsokára megérkezik a csokorral, eddig nagyon jól állunk. Amíg mindenki készülődik, addig beülök Rékához a fodrászhoz, hogy csináljon nekem valami dögös frizurát a bulira.

-Meglepetés!!! -kiáltottuk, amikor Milla megérkezett a helyszínre. Mindenki ott volt, aki számított és elkezdtük énekelni neki a Halász Judittól a Boldog Születésnapot dalt. Milla rögtön könnyezni kezdett, annyira meghatódott. Javier és Ábel átadták neki a hatalmas csokor virágot. Léna pedig kijött a tortával, melyen tűzijáték gyertya volt.

Milla: Gyerekek, ez csodálatos! Alig hiszem el, hogy megleptetek! Ahogy nézem mindenki itt van, pedig alig látok a könnyeimtől. Köszönöm! -hálálkodott. Oda mentem hozzá és átöleltem és a kezébe nyomtam egy borítékot. Milla kibontotta és sikítani kezdett.

Milla: Ááááá Olivia Rodrigo koncert Bécsben? Úristen! -könnyekben tört ki. Nagyon boldog volt a jegyek láttán.

Én: Ketten megyünk koncertezni, egy exkluzív szállodában lesz a szállásunk 2 éjszakára.

Milla: ÚRISTEN! Igazi csajos hétvége lesz! -örömködött Milla. Boldog vagyok, hogy ezzel az ajándékkal sikerült meglepnem a legjobb barátnőmet. Már igazán ránk fér egy igazi csajos hétvége!

Hajnali négyig buliztunk, a parti végén kint maradtunk a klub kertjében és Millával felnéztünk az égre. Hajnalodik és gyönyörű színekben pompázik az ég. Imádom a hajnali napfelkeltét. Olyankor a szívem megtelik békességgel és örömmel. Milla a vállamra hajtotta a fejét és ezt mondta:

-Köszönöm ezt a csodálatos születésnapot, soha nem fogom elfelejteni ezt a napot.