Jess Glynne a slágerlisták királynője

2014 nyarán ez a dal robbantotta fel a slágerlistákat:

We're a thousand miles from comfort
We have travelled land and sea
But as long as you are with me
There's no place I'd rather be

Akkor még nem is ismertem az énekesnőt, de egyből rabul ejtett a hangja. Bármerre is jártam az országban mindenhol a Rather Be című dal szólt. Viszont Jess zenei pályafutása nem indult zökkenőmentesen. 15 évesen fogta magát és jelentkezett az X-Factorba, ahonnan kidobták, miután összetűzésbe keveredett a producerekkel. Ezt követően különböző butikokban, fitness központokban és fodrászati üzletekben kezdett el dolgozni. Az iskolatanulmányait pedig nem hagyta abba: Rhodes Avenue iskolában, majd a Fortismere-ben fejezte be. Néhány év utazgatás után Jess zenei menedzserként kezdett dolgozni, itt került kapcsolatba dalszövegírókkal és producerekkel. Utána egy éves zenei kurzuson vett részt az Access to Musicban.

2013.augusztusában leszerződött az Atlantic Records-hoz. 2013-ban Route 94 nevű producer megkérte, hogy működjön közre My Love című slágerében. A dal DJ Annie Mac albumán, az Annie Mac Presents-en kapott helyet. A Clean Bandit nevű együttes is meghallotta a dalt és felkérték Jess-t, hogy énekelje fel Rather Be című dalukat. A kislemez 2014. januárjában jelent meg, és hatalmas sikert hozott: első helyen debütált az Egyesült Királyságban, Európában és Ausztráliában is több országban benne volt a Top 5-ben, az Egyesült Államokban pedig a Top 10-be került a Billboard Hot 100-as listán. 2014. februárjában Route 94 My Love-ja is megjelent, mint kislemez, és azonnal az első helyre került a UK-ben. A Rather Be dalért Jess Grammy-díjat is kapott. Az első saját kislemeze 2014. júliusában jelent meg Right Here néven. Az Egyesült Királyságban a 6. helyet sikerült megszereznie magának. Az év további részében különböző fesztiválokon lépett fel, mint a Bestival, a Glastonbury, a Lovebox, a Summer Series at Somerset House és a V Festival. Októbertől az Egyesült Királyság területén turnézott, és olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Iggy Azalea, a Little Mix, MO, Rita Ora, a Rudimental és Tinie Tempah.

Novemberben egy második közös projektje is megjelent a Clean Bandittal, a Real Love. 2015. márciusában megjelent második szólódala, a Hold My Hand, ami első helyre került az Egyesült Királyságban, és három hétig uralta ezt a pozícíót. Tinie Tempah 2015-ös slágerében, a Not Letting Go-ban is közreműködött. Ez év közepén műteni kellett a hangszálait, ezért több fellépsét is le kellett mondani, köztük a Glastonbury fesztivált. Jess debütáló albuma az I Cry When I Laugh augusztusban jelent meg, nem sokkal később pedig a harmadik kislemez a Don't Be So Hard on Yourself. Olyan előadók működtek közre rajta, mint Knox Brown, Naughty Boy, Starsmith, Talay Riley és Switch. Cheryl mellett ő lett a második brit női szólóelőadó, akinek sikerült 5 kislemezével elérnie a number 1 pozíciót. 2015. szeptemberében az X Factor-ban Cheryl segédmentora volt a Mentorok házábam. Take Me Home című dala a 2015-ös Children in Need kampánydalaként jelent meg novemberben. 2016. júniusában bejelentette, hogy novemberben turnéra indul a Take Me Home Tour keretében. A turné november 18-án vette kezdetét Birminghamben, és december 1-jén ért véget Walesben. Emellett Glynne nyíltan beszél a mentális egészségről és az LGBTQ+ közösség támogatásáról is, ami tovább növeli rajongói támogatottságát és tiszteletét.