A Fifth Harmony után szabadon szárnyal: Camila Cabello

Karla Camila Cabello Estrabao 1997. március 3-án született Kubában. Édesanyja, Sinuhe Cabello kubai származású, édesapja, Alejandro Cabello pedig mexikói. Camila után nemsokkal megszületett a húga, Sofia is. Az énekesnő és a családja sokáig még Havana és Mexikóváros között ingadoztak, majd Miamiban telepedtek le, amikor Camila 5 éves volt. A lány olyan hangi adottsággal rendelkezett, hogy 2012-ben családja unszolására azonnal jelentkezett az amerikai X-Factor 2.szériájába. A válogatón Aretha Franklin R.E.S.P.E.C.T. című számát énekelte, amivel sikerült rabul ejtenie a zsűrit, így sikeresen továbbjutott. A táborban viszont nem sikerült bejutnia a legjobbak közé. Aztán a zsűri úgy döntött, hogy nem veszíthetik el ezt a csoda hangú lányt, ezért megalapították a LYLAS nevű bandát. Az első élőadásra már mentoruk segítségével készültek fel.

Bár később nem jutott tovább egyénileg a versenyben, a mentoruk, Simon Cowell mégis összehozta őt és négy versenyzőtársát a Fifth Harmony nevű csapatban. A Fifth Harmony jelentős sikernek örvendett az Egyesült Államokban és világszerte, de 2016 végén Camilla mégis kilépett a csapatból, hogy szólókarrierjére összpontosítson. Az énekesnő először énekel szólóban a lányok nélkül, majd elkezd kísérletezni különböző stílusú latin és karibi zenei elemekkel. Aztán 2018-ban kiadja első szólóalbumát, amit Camila-ra keresztelnek. Az album akkora sikert aratott, hogy világszerte listavezető lett. A Havana című dala pedig hetekig ostromolta a slágerlistákat.

Az elmúlt évek során Camila jelentős elismerést kapott köztük, egy Latin Grammy-díjjal büszkélkedhet. Az énekesnő 2016.-ban bejelentette, hogy végleg elhagyja a Fifth Harmonyt. Még ebben az évben megjelenik az első debütáló kislemeze a Crying in the Club. A dalt elsőként a Billboard Music Awardson adja elő. A szólókarrierje mellett színészkedésben is kipróbálta magát, például a 2021-ben megjelent Cinderella című musicalfilm főszerepében.

Camila leghíresebb exe Shawn Mendes, akivel először különleges barátság alakult ki, miután közösen dolgoztak a Señorita című dalon. Bár hosszú ideig tagadták, hogy járnak, majd 2019 nyarán nyilvánosan felválllalták a szerelmüket. Azonban 2021 novemberében szakított az álompár a rajongók legnagyobb bánatára.