Ariana Grande az ezerarcú díva

Az énekesnő nevét újból felkapta a média sajtó, ezúttal nem a zenei munkássága miatt. Ugyanis nemrég kiderült, hogy félrelépett Ethan Slaterrel, akivel a Wicked című musical filmváltozatának forgatásán ismerkedtek meg. Az énekesnő a minap hosszú idő után új dallal rukkolt elő, ami a yes, and? (magyarra lefordítava: az igen, és?) címet kapta. Zenéjében Ariana úgy fest, több kritikára is válaszol, amiket mostanában intéztek hozzá az kommentelők. Legutóbb egy évvel ezelőtt hallhattuk őt The Weeknd mellett a Die For You remixében, saját albumot azonban 2020 óta nem adott ki. Mielőtt Ariana berobbant volna a köztudatba színházakban kapott szerepeket, így magántanulóként folytatta tanulmányait. Édesapja is a színház világában dolgozott, ezért nem volt teljesen ismeretlen neki ez a terep. Az iskolája mindenben támogatta, mivel elismerték a tehetségét. 2008-ban kapta meg első színházi szerepét a 13 című musicalben a Broadwayon, ahol Charlotte-ot alakította. Ezért a szereplésért megnyerte a National Youth Theatre Association díjat még ebben az évben.

Egyébként az énekesnő június 26-án született Boca Ratonban, Floridában. 2010 márciusában elstartolt a Nickelodeon új sorozata, a V, mint Viktória, ahol Cat Valentine karakterét ölthette magára. Cat alakítása hozta meg számára a nemzetközi sikert, ugyanis nemcsak színésznőként, de énekesnőként is megmutatta tehetségét. 2013 márciusban a Family Guy egyik epizódjához adta hangját. Szerepet kapott még a Sam & Cat című sorozatban, ahol ismét magára ölthette Cat karakterét.

Első saját dala 2011-ben jelent meg Put Your Hearts Up címmel, és egészen a 25. helyig jutott el a US Pop zenei ranglistán. 2013. március 26-án jelent meg második kislemeze, a The Way, melyben Mac Miller rapperrel együtt dobták piacra a dalt. 2013-ban kiadta még a Baby I, Right There, Last Christmas, Love is Everything, Snow is California és Santa Baby (ft. Liz Gillies) című dalokat. Szeptember 3-án debütált első nagylemeze, a Yours Truly, valamint december 17-én első EP lemezét, a Christmas Kisses-t is megjelentette.

2014 áprilisában debütált új kislemeze, a Problem, melyet az ausztrál énekesnővel, Iggy Azalea-val készített közösen. Még ebben az év júliusában jelentette be, hogy új albuma augusztus 25-én debütál majd, valamint publikálta új kislemezét, a Break Free-t is, melynek elkészítésében Zedd segédkezett neki. A dalhoz augusztusban jelent meg a videóklip. Július 29-től lett hallható a Bang Bang című dal, melyet Nicki Minaj és Jessie J-vel készített közösen. Augusztusban a Video Music Awards díjátadón lép fel, valamint 25-én került a boltok polcaira második nagylemeze, a My Everything. Az album következő kislemeze a Love Me Harder, melyben The Weeknd énekes is közreműködöttt. Ez a dal is kirobbanó sikereket aratott.

2015 februárjában fellépett a Grammy díjátadón, valamint kiadta új kislemezét, a One Last Time-ot, melyhez videoklipet is készített. Az év elején vette kezdetét a The Honeymoon Tour című turnéja az USA-ban, de egészen decemberig az úton kisebb szünetekkel megszakítva, hiszen bejárta Kanadát, Európát - köztük Franciaországot, Németországot és Angliát is, csak hogy néhány fontosabb helyszínt megemlítsek- valamint Japánt, az Indonéz szigetvilágot és a Fülöp-szigeteket is. 2015 szeptemberétől újra a tévéképernyőn csodálhattuk meg, hiszen főszerepet kapott a Fox csatorna horror-vígjáték sorozatában, a Scream Queens-ben, ahol olyan neves színészekkel játszhatott együtt, mint Emma Roberts, Lea Michele, Jamie Lee Curtis és Nick Jonas. 2016 május 20-án debütált vadonatúj albuma, a Dangerous Woman, melyen 15 dal hallható. Klipet is forgatott a Side to Side című dalához, melyben Nicki Minaj is szerepel.

Július 21-én került a boltok polcaira újabb illata, a Sweet Like Candy parfümje. Szeptemberben újabb Viva Glam rúzskollekciót dobott piacra. A rúzsok eladásából származó összes bevételt a MAC AIDS Alapítványnak adományozták. Ősszel bejelentette, hogy turnéra indul hazájában és Európában is. Így kezdetét vette a Dangerous Woman Tour. 2017 februárjában a Disney által megfilmesített, (Emma Watson főszereplésével készült) A szépség és a szörnyeteg mozifilm betétdalát énekelhette John Legend oldalán. Még ebben az évben kiadta a Moonlight névre keresztelt új parfümjét, melyet itthon a Douglas drogériában vásárolhattunk meg. Szeptember 27-én egy különleges zenei albumot adott ki Japánban, az Universal Music gondozása alatt. A korong a The Best címet kapta, s ehhez híven az énekesnő legnépszerűbb számait pakolták rá. Ebben az évben kérték fel, hogy legyen a Reebook cipő márka arca.

2017.május 22. - A nap, ami mindenki emlékezetében örökre megragadt: a Manchesteri tragédia. Hétfő éjszaka pokolgép robbant az énekesnő manchesteri koncertje után, az aréna kijáratánál. Huszonketten meghaltak, a sebesültek száma pedig meghaladta a hatvanat. Ariana teljesen összetört, huzamosabb ideig küzdött poszttraumás stresszel, és turnéját is felfüggesztették. Hogy kifejezze együttérzését, az énekesnő felajánlotta, hogy fizeti az áldozatok temetését. Nem sokkal az események után már publikálva lett a hír, miszerint a koncertsorozat június 7-től újra kezdetét veszi, mégpedig Párizsban. A korábbi állomásokat törölték, a jegyek ára pedig viszatérítésre került. Az énekesnőt nagyon-nagyon megviselte ez a tragédia.

Ariana ezúttal totál rekordot döntött: a jótékonysági koncertre június 4-én került sor a Manchester Arénában, ahol a sztárvilág színe-java jelent volt. Fellépett többek között Miley Cyrus, a Coldplay, Katy Perry, Justin Bieber, a Little Mix, a Take That, Pharrell Williams, Niall Horan, a Black Eyed Peas, Stevie Wonder és Robbie Williams. 13 millió dollár gyűlt össze mindössze 12 óra alatt! Ez azért nem semmi! 2018. áprilisában kiadta várva-várt kislemezét készülő, negyedik stúdióalbumáról, a No Tears Left to Cry-t. Szintén április 20-án a Coachella fesztivál színpadán adta elő újdonsült szerzeményét Kygo oldalán. A szám az előkelő harmadik helyet tudhatja magáénak a Billboard 100-as listáján, ezzel Ariana Billboard-történelmet írt: ő az egyetlen női előadó, akinek mind a négy debütáló kislemeze szerepel a Billboard Top 10-ben. Nemsokára követte a negyedik albuma, ami a Sweetener nevet kapta. Július 13-án kiadta második kislemezét albumáról, a God Is a Woman-t, melyet sokan elnevezték a feministák himnuszának. Az album több mint 90 országban nyitott az első helyen, emellett két Spotify-rekordot is megdöntött: a kiadás napján elérte a 15,1 millió streamet, valamint mindössze négy nap alatt több mint 110 millió streamet gyűjtött össze, így Ariana lett az első olyan női előadó, akinek az albuma ennyi hallgatót ért el a megjelenés első hetén. A Billboard 200-as listáján is a csúcsra jutott!

Nemsokkal ezután a Thank U, Next című számával is történelmet írt: 11 nap alatt elérte a 100 millió streamet, ami addig még egyetlen előadónak sem sikerült. Az énekesnő exeiről (többek között) szóló szókimondó dal a Billboard Hot 100-as listáján első helyre került. November 30-án feltöltötte YouTubre csatornájára a Thank U, Next című dalához készült videoklipet,mely 23 óra alatt 50 milliós megtekintést produkált. 3 napal később pedig már elérte a 100 milliós nézettséget. 2019. január 18-án debütált újabb videóklipje, a Seven Rings. Február 9-én megérkezett a várva várt ötödik stúdióalbuma, a Thank U, Next. A korong perceken belül az iTunes listájának tetején landolt. Ezen a napon az album mellett egy újabb kisfilmmel is meglepte rajongóit az énekesnő, melyet a Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored című dalához forgattak. 2019 februárjában bezsebelte élete első Grammy-díját! 2019. szeptember 13-án került fel a legnagyobb videómegosztóra kollaborációja Miley Cyrusszal és Lana Del Reyjel, mely a Don't Call Me Angel címet kapta, s a Charlie angyalai film feldolgozásának betétdala lett.

2021-ben ismét Grammy-díjat zsebelt be az énekesnő. A Positions című hatodik lemeze október 30-án debütált a Republic Records gondozása alatt. 14 dalt tartalmaz, köztük 3 duettet (Ty Dolla $ignnal, Doja Cattel és The Weeknddel). A korong az US iTunes első helyén nyitott, míg az Apple Music albumranglistáján is bekerült a top 50-be (5 dal pedig a top 10-ben szerepelt). A számok főként R&B stílusúak, és Ariana az összes dal szövegének megírásában kivette részét. Novemberben a 34+35 című dalhoz videoklip is megjelent. 2021 áprilisban The Weeknd-del kollaborált: a Save Your Tears című dalához készítettek közös remixet. Eközben Demi Lovatoval is kiadta Met Him Last Night című számot ehhez készült egy csodálatos remix, amit Dave Audé készített. Sokan nem tudják, de Ariana kedvenc színésznője Judy Garland és kedvenc színésze Jim Carrey. Az énekesnő tud japánul. Az első pasi akibe kislányként belezúgott Justin Timberlake volt. :) A kedvenc énekesnője pedig Katy Petty.