A thai masszázs: az érzékek varázsa

Péntek délután 14.30-ra kaptam időpontot egy thai masszázsra. Mindig is kiszerettem volna próbálni, hogy milyen ezért jelentkeztem 1 órás aroma olajos masszázsra. Tudtam, hogy jól fog esni egy ilyen hosszú és fárasztó hét után. Amikor bementem a Sugár üzletközpontba, hiszen ott található a szalon, nagyon izgatott voltam, mert életemben először mentem thai masszázsra. Amikor beléptem, a recepción egy kedves lány fogadott engem, és rögtön egy pohár vizet hozott nekem. Az asztalon egy tányérka volt nasival. Levettem a kabátomat és a cipőmet, és bebújtam egy pihe-puha papucsba. Volt még bő 20 percem, így a recepciós lánnyal eldumcsiztunk, gyorsan elszaladt az idő.Dzsun nevű lányhoz kerültem, így ő jött értem, hogy mehetek a külön szobába a masszázsra. A 60 perc alatt teljesen kicserélődtem és új erőre kaptam. Az aroma illat amit választottam narancs illatú volt, ráadásul karácsonyi hangulatba is kerültem. Amikor végeztünk a masszőr lány a végén jól megpaskolta a hátamat és azt mondta: készen vagyunk! Utána kiment a fülkéből, hogy felöltözhessek. Mondták a recepción, hogy másnap izomlázam is lehet a masszázs után, és így is volt. Igazság szerint már aznap este éreztem a jótékony hatását: felpörögtem és tele voltam energiával. Éreztem, hogy minden gondom elszállt és nagyon happy vagyok. :D A lábam és a derekam fájt egy kicsit, hiszen ott voltak olyan csomók, amiket ki kellett masszírozni. A sok ülő munkától és a stessztől beállt a nyakam, így azt is kilazította Dzsun. Ropogás mentesen és felfrissülve vágtam neki a hétvégének, szerintem máskor is megyek, mert nagyon jó volt! :)

Az élmény beszámoló után jöjjön: miért is jó a thai masszázs?

A masszázs évezredek óta része az emberiség kultúrájának és gyógyászatának. A thai masszázs az egyik legrégebbi és legismertebb masszázstílus, amely a thai gyógyászati tradíciókból ered. Egy olyan technika, amely nem csak az izmok és ízületek lazítására összpontosít, hanem az energiablokkok feloldására és a test és lélek harmóniájának helyreállítására is. A thai masszázs egy olyan terápiás folyamat, amely a testet és az elmét is egyaránt megnyugtatja. A gyakorlata egyedi és összetett, így a masszőr a test különböző részeit nyomással, nyújtással, és az energiapályák stimulálásával kezeli. Az egyik legfontosabb elem a thai masszázsnál az energiaáramlás, melyre a tradicionális thai gyógyászat az "lom" vagy az "életenergia" fogalmát alkalmazza. A thai masszázs célja, hogy megnyissa ezeket az energiapályákat, és elősegítse az energia szabad áramlását a testben.(Ezért voltam nagyon bepörögve.) Ennek eredményeképpen a thai masszázs nem csak testi, hanem mentális és érzelmi szinten is kiegyensúlyozottságot eredményez.

A masszázs többnyire földön történik, speciálisan tervezett futonokon vagy matracokon. A masszőr általában különleges ruházatban dolgozik, mely lehetővé teszi számára, hogy szabadon mozoghasson és a testet megfelelően manipulálhassa. A masszírozás során a masszőr általában kezével, lábával, könyökével és térdével dolgozik, és különféle nyomásokat és mozdulatokat alkalmaz az izmok ellazítására és az energiapályák stimulálására. (Tőlem mindig megkérdzte Dzsun mennyire fáj, amit csinál? Nagyon jól bírtam és azt mondta erős vagyok.)

A thai masszázs számos egészségügyi előnnyel jár. A rendszeres kezelések javíthatják a test rugalmasságát, növelhetik az izmok erejét, és csökkenthetik az izomfeszültséget és a fájdalmat. Emellett segíthetnek csökkenteni a stresszt, növelni a vérkeringést, és támogatni az immunrendszert is. Az energiaáramlás serkentése és az energiapályák tisztítása a thai masszázs egyik fő előnye, ezáltal segít a testi és lelki egyensúly megteremtésében is.

Fontos megjegyezni, hogy a thai masszázs nem mindenki számára ajánlott! Bizonyos egészségügyi állapotok, például friss sérülések vagy sebészeti beavatkozások utáni helyreállítási időszakban, vagy bizonyos krónikus betegségek esetén érdemes orvossal konzultálni, mielőtt bármilyen masszázskezelést igénybe venne az ember! A thai masszázs tehát nem csak egy egyszerű kezelés, hanem egy jó élmény is, amely újraegyesíti a testet és az elmét, és hozzájárul a belső harmónia és béke megteremtéséhez. Egy olyan utazás, amelyben az ember elengedheti a mindennapi stresszt és feszültséget, így elindulhat a testi és lelki gyógyulás útján.