A süti, melyet még a Mikulás is megkóstolna: Narancsos-csokis püspökkenyér

Ezt a receptet Nigella Lawson műsorában láttam először a tévében. Amikor még Anyuéknál laktam, délutánonként a Paprika TV-t vagy a Viva Tv-t néztem vagy hallgattam a háttérben a szobámban. Ahogyan beszélt az ételekről Nigella, egyre jobban összefutott a nyál a számban. Aztán évekkel később bukkantam rá a receptre vagyis hasonló, amit a műsorban láttam. Tavaly decemberben próbáltam ki először és megkell hagyni: isteni finom lett! Bevittem a munkahelyemre is az ünnepek előtt és sokan elkérték a receptet. Természetesen a recept innen ered: https://mariannkonyha.blogspot.com/2012/10/narancsos-csokis-puspokkenyer.html Ti se maradjatok ki a jóból hoztam a szokásos Clau verziót. :)

Hozzávalók

12,5 dkg puha vaj vagy sütőmargarin
15 dkg cukor
20 dkg liszt
2 db tojás
3 db narancs reszelt héja vagy lehet készen kapni reszelt narancshéjat is
1 csom. vaníliáscukor
0,5dl natúr joghurt
0,5dl frissen facsart narancslé
1 csapott tk. sütőpor
1 csapott tk szódabikarbóna (ha nincs akkor a sütőporból két kis kanál is elég)
7 dkg csokilencse (apró csokidarabok)+ 1 tk liszt (a csoki nálam Sparos tejcsoki volt, amit darabokra vágtam, bőven megteszi ez is.)
1 csipet só

A vajat a cukorral a reszelt narancshéjjal, vaníliacukorral robotgéppel habosra kevertem. Egyenként hozzákevertem a tojásokat. (A margarint picit megmelegítettem a mikróban, hogy könnyebb legyen eldolgozni.)

A lisztet összekevertem a 2 tk. sütőporral, és a csipet sóval. A joghurtot összeöntöttem a narancslével és elkevertem.

A vajas keverékhez elkezdtem óvatosan hozzákeverni a lisztet és apránként hozzáöntöttem a joghurtos narancslét, majd a csokit.

A csokit egy teáskanál liszttel elkevertem, így majd nem száll le a süti aljára és egyenletesebben oszlik el.

Egy püspökkenyér formát (lehet őzgerinc is) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig tűpróbáig sütjük.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! :)