5 tipp a karácsonyi hangulat megteremtéséhez

A karácsonyi hangulat azonban nem csak az ünnepi díszekből és a bevásárlóközpontok ragyogó fényeiből áll – sokszor az otthon melegében kezdődik és az apró részletekben rejlik. Ha úgy érzed, hogy idén még nem érkezett el hozzád a karácsonyi hangulat és Grincsnek érzed magad, ne aggódj! Az alábbi öt egyszerű módszer segítségével könnyedén átélheted a szeretetteljes ünnepi időszak varázsát otthonodban.

Adventi koszorú készítés

Az adventi időszak a karácsonyi várakozás ideje, és az adventi koszorú az otthonunk díszítésének egyik kelléke. Készíts vagy vásárolj egy adventi koszorút, és helyezd el az étkezőasztalon vagy a nappaliban. Minden adventi gyertyát gyújts meg hetente egyszer, és hagyd, hogy az ünnepi hangulat lassan körbe ölelje a lakást.

❤Hangulat világítás

A meleg fények mindig kellemes környezetet teremtenek. Helyezz el néhány gyertyát a lakásban, a hangulat fokozáshoz legyen illat gyertya. Az apró fények nemcsak romantikusak tudnak lenni, de meghittebbé teszik a lakás különböző pontjait. Amikor meggyújtod a gyertyákat, meglátod még a gondolataid is lenyugszanak, ha megérzed az illat aromákat. Szerezz be narancs-fahéj vagy sült alma illatú gyertyákat ezek illenek leginkább az ünnepi szezonhoz.

❤Karácsonyi slágerek

Csinálj Spotify-on vagy Youtube Music-on karácsonyi zenelistát, és engedd, hogy az ünnepi dallamok betöltsék otthonodat. A klasszikus karácsonyi dalok, vagy éppen a modern ünnepi slágerek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a környezetedben karácsonyi hangulat uralkodjon. Takarítás közben pedig motiváló lehet ez a playlist,aztán úgy elrepül az idő, hogy mire lejárnak a dalok ragyogni fog a lakás! Sütés-főzés közben is nyugodtan bömböltesd a zenét, ne érdekeljen senki és semmi, csak a pillanatnak élj.

❤DIY karácsonyi ajándék Tőled

Készíts saját kezűleg dekorációt vagy ajándékot. Az ilyen kreatív tevékenységek nemcsak szórakoztatóak, de feldobják az ünnepi hangulatot is. Amikor átadod egy barátodnak vagy egy családtagodnak hatalmas értékkel fog bírni. Sokkal többet ér egy elkészített ajándék, mint egy méregdrága holmi vagy egy vásárlásiutalvány. Ha nincsen ötleted nézz inspirációkat a Pinterest oldalán vagy keress hasonló tartalmú videókat a Youtube-on.

Menj el az adventi vásárba

Ennél jobban nem lehet hangolódni, mint elmenni egy adventi vásárba. Akinek még nem jött meg igazán az ünnepi hangulat, mindenképpen tegyen egy sétát a vásárban. Nem kell költekezni meg kétezerért forralt bort inni. Elég, ha csak körbe sétál az ember és magába szívja a légkört és begyűjti azt a csodát, amit lát. Az esti fényektől meghittebb lesz a bódék között nézelődni és inspirációkat gyűjteni.